«Ξύπνα Βασίλη» από το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Την Παρασκευή 6 Μάη στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας.  

Στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, οι Κοινωφελής Επιχειρήσεις Χανίων και Ελ. Βενιζέλου, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης,την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”, ώρα 20.00, το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Ψαθά “Ξύπνα Βασίλη”.

Τρέλα, τρέλα……..
και το μυαλό σου είναι θολό
και το δικό της πιο λειψό
σας εθολώσαν τα λεφτά
γεια σου Φανφάρα φαφλατά

Χαρακτηριστικές ατάκες του Δημήτρη Ψαθά στο έργο του «Ξύπνα Βασίλη». Μια κωμωδία βαθιά ανθρώπινη με δραματικό υπόστρωμα, όπου ο πρωταγωνιστής Βασίλης, πιστός υπάλληλος που εργάζεται αδιαμαρτύρητα σκύβοντας το κεφάλι στον ανώτερο, τρελαίνεται , όταν η τύχη τού παίζει παράξενα παιγνίδια και ενώ ο ίδιος ,ως μανιώδης παίκτης , περιμένει να του χαμογελάσει η τύχη κερδίζοντας το πολυπόθητο λαχείο, το κερδίζει ο Μάνος…. Μέσα από ιλαροτραγικές σκηνές θίγονται πολλά θέματα με διάσταση κοινωνική και ανθρώπινη που υφίστανται διαχρονικά στην ελληνική και όχι μόνο κοινωνία. Εξάλλου τα περισσότερα από τα έργα του Ψαθά γνώρισαν είτε στον κινηματογράφο είτε στο θέατρο τεράστια επιτυχία και μέσα απ’ αυτά αναγνωρίζεται το αξεπέραστο ταλέντο του και η μόνιμη επικαιρότητα του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Γιώργος Τσουρουνάκης, Νίκος Δημητριάδης, Ελένη Κουταλώνη, Κική Γεργεράκη, Στέλιος Φουράκης, Μαριάννα Σφακιανάκη, Νίκη Φαντάκη, Στέλλα Χριστοδουλάκου, Νίκος Βόρδος, Μανώλης Λίτσι, Δήμητρα Κουτρουμπά, Σοφία Κουσίδη, Μελίνα Νιαβή, Κώστας Αλεξίου.

Σκηνικά: Νίκος Δημητριάδης, Στέλιος Φουράκης.

Μουσική-φωτισμός: Δημήτρης Βουρλάκης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Ελισσάβετ Νουσιάδη.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Βάσω Δημητρίου, Ζέτα Γιομπαζολιά, Μποβιάτσου Λαμπρινή