Βενιζέλεια Ποδηλασίας 2011 – Μάχη της Κρήτης 2011
Ο Α.Ο. Κύδων διοργανώνει μαζί με τον Π.Ο Τάλως Χανίων τους αγώνες «Βενιζέλεια Ποδηλασίας 2011 – Μάχη της Κρήτης 2011» με συνδιοργανωτές την Ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, την Περιφερειακή ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Κισσάμου και τον Δ.Α.Ο.Χ.
Μέσα από τους ποδηλατικούς αυτούς αγώνες θέλουν τα τιμήσουν τον Εθνάρχη και την Μάχη της Κρήτης και να αναδείξουν τις ομορφιές και την φιλοξενία της περιοχής τους.
Οι αγώνες είναι υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι, αφού θα υπάρχει συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό, οι επαγγελματικές ελληνικές ομάδες και φυσικά οι Έλληνες πρωταθλητές.

Στα «Βενιζέλεια 2011» και στην «Μάχη Κρήτης» έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 3 ανεξάρτητοι αγώνες.

Έγινε ήδη την Παρασκευή 13 Μαΐου στις κατηγορίες Ανδρών (Εφήβων) και Μάστερ, αγώνας αντοχής 120χλμ ώρα 15.00 στην διαδρομή Καστέλι Κισάμου -ΕννιάΧωριά – Χρυσοσκαλίτισσα – Σφηνάρι -Καστέλι.

Το Σάββατο 14 Μαϊου αγώνας αντοχής 110 χλμ., ώρα 15:00 στην διαδρομή Καστέλι Κισάμου -Ασή Γωνιά.

Τη Κυριακή 15 Μαϊου το πρωϊ στις 11:00 θα γίνει το γνωστό και πολύ γρήγορο σιρκουϊ μέσα στην πόλη των Χανίων. Επίσης την ίδια ημέρα στις 09:00 θα πραγματοποιηθούν και διασυλλογικοί αγώνες στις κατηγορίες των : Παίδων-Νεανίδων- Κορασίδων -Παμπαίδων- Μίνι μεγάλα και Μίνι μικρά.