100αδες συμμετοχές για την Μαντολινάτα που διεκδικεί ρεκόρ Guinness

H συναυλία της μεγαλύτερης ορχήστρας με μαντολίνα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 13 Ιουλίου

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες και οι πρόβες για τη συναυλία της μεγαλύτερης ορχήστρας με μαντολίνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 13 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας στις 8 μμ. Βασική επιδίωξη, ο συντονισμός πλέον των 400 μαντολίνων τα οποία θα παίξουν όλα μαζί το Κρητικό Πεντοζάλι, και την Ωδή στη Χαρά από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν.

Ήδη οι συμμετοχές για τη μαντολινάτα έχουν ξεπεράσει τις 350, από ανθρώπους όλων των ηλικιών, ερασιτέχνες, επαγγελματίες μουσικούς καθώς και μικρά παιδιά.

Στις δύο πρόβες που έχουν γίνει, οι συμμετέχοντες έχουν εναρμονιστεί στο σύνολο, και το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι εντυπωσιακό.

Πιστεύουμε, αναφέρουν οι οργανωτές, ότι οι συμμετοχές μπορούν να πολλαπλασιαστούν, για το λόγο αυτό περιμένουν από όλους, επαγγελματίες μουσικούς ερασιτέχνες και μικρά παιδιά, να πάρουν μερος.

“Ας κάνουμε εμείς την αρχή δείχνοντας πόσο πολύ έχει εδραιωθεί το μαντολίνο στην Κρήτη, έτσι ώστε στα επόμενα χρόνια να γεννηθεί ένας νέος θεσμός στο Ηράκλειο, ένα διεθνές φεστιβάλ μαντολίνων απ’ όλο τον κόσμο” καταλήγουν οι οργανωτές.

Cretalive