Έκθεση Αρχιτεκτονικού έργου των αδελφών Αριστομένη & Γιώργου Βαρουδάκη στο ΚΑΜ

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων τμήμα ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, το ΚΑΜ –  Δήμο Χανίων και  το ΤΕΕ/ΤΔΚ οργανώνει την έκθεση Αρχιτεκτονικού έργου των αδελφών Αριστομένη & Γιώργου Βαρουδάκη στο ΚΑΜ  από 25 Μαΐου μέχρι 6 Ιουνίου 2010

Η έκθεση παρουσιάστηκε  στο  Μουσείο Μπενάκη (15-12-09 έως 10-1-10) με τίτλο “Αρχιτεκτονικοί διάλογοι με το κρητικό τοπίο”. Η μεταφορά της στη πόλη μας αποτελεί πρωτοβουλία του ΣΑΧ όχι μόνο χάριν της εντοπιότητας των Αρχιτεκτόνων αλλά και για την συμβολή τους στην ελληνική αρχιτεκτονική. Η απήχηση, ο προβληματισμός και η συμβολή της παρούσας έκθεσης στην υλοποιημένη σύγχρονη αρχιτεκτονική της χώρας μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Σηματοδοτεί τις δυνατότητες του αρχιτεκτονικού κόσμου της πόλης μας για δημιουργία αρχιτεκτονικής στο τόπο μας σκιαγραφώντας έτσι ένα αισιόδοξο μέλλον για το σύνολο.

Η σύλληψη της ιδέας, η προσαρμογή στο περιβάλλον και στις ανάγκες του χρήστη, η τελική σύνθεση και η υλοποίηση με τη σφραγίδα της προσωπικής ταυτότητας των αρχιτεκτόνων, τοποθετούν το έργο τους στο επίκεντρο της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Η φυσιογνωμία της δουλειάς των δύο αρχιτεκτόνων σκιαγραφείται μέσα από την επιλογή δώδεκα έργων χαρακτηριστικών της πορείας τους. Το υλικό της έκθεσης (φωτογραφίες, σχέδια, προπλάσματα και μία ταινία διάρκειας 15’) έχει σαν στόχο να οδηγήσει τον επισκέπτη στο περιβάλλον της δημιουργίας των Αριστομένη και Γιώργου Βαρουδάκη.

Η επιμέλεια της έκθεσης για τα Χανιά έχει γίνει από τους ίδιους.

Με την συνδιοργάνωση της Ν.Α. Χανίων την 29-5-2010 θα γίνει ημερίδα με θέμα “Η επίδραση του τόπου στη σύγχρονη Αρχιτεκτονική” με ομιλητές, τους:

Σουζάνα Αντωνακάκη με θέμα Κτίσμα-Τόπος: “Το όριο και η επεξεργασία του”.

Αμαλία Κωτσάκη “Η αναζήτηση του Νότου”.

Δημήτρης Φιλιππίδης: “Αναζητήσεις στο Λαβύρινθο”.