Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις σε τράπεζες


Δυο άντρες 61 και 53 ετών και μια γυναίκα 41 ετών, υπάλληλο της ΔΕΗ, όλοι ελληνικής υπηκοότητας συνελήφθησαν ως μέλη σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις σε τράπεζες με τη μέθοδο ριφιφί.

Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στο Χαλάνδρι, την ώρα που επιχειρούσαν να εισβάλλουν με τη μέθοδο ριφιφί στο υποκατάστημα της τράπεζας Millenium, που βρίσκεται στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας 222, δίπλα στην Alpha Bank…

Αρχηγός της συμμορίας φέρεται ότι είναι ο 53χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την αστυνομία και είχε καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία μετά φόνου, που είχε διαπράξει σε κοσμηματοπωλείο το 1977.

Ο 61χρονος επίσης είχε συλληφθεί στο παρελθόν και πάλι για διαρρήξεις με τη μέθοδο ριφιφί.

Η σπείρα εντοπίστηκε τυχαία από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, και είδαν να κινούνται ύποπτα οι δυο άντρες με ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW και η γυναίκα με βέσπα. Οι αστυνομικοί τους παρακολούθησαν και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν διάφορα αντικείμενα, όπως μεταλλική σκάλα, σάκους, κλπ. από το αυτοκίνητο στο πίσω μέρος της τράπεζας, ενώ η γυναίκα φύλαγε τσίλιες κινούμενη με τη βέσπα στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν πρώτα τον έναν από τους άνδρες και ύστερα τη γυναίκα, ενώ ο 53χρονος συνελήφθη τελευταίος μετά από καταδίωξη, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με δεύτερη μοτοσικλέτα.

Σημειώνεται ότι, την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν την τράπεζα, χτύπησε για ελάχιστο χρόνο συναγερμός και στη συνέχεια σταμάτησε. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν όταν ερεύνησαν το σημείο, ότι είχαν βάλει τις σειρήνες του συναγερμού μέσα σε δυο κουβάδες με νερό, ενώ είχαν φιάλες οξυγόνου, εργαλεία, συσκευές ενδοεπικοινωνίας και άλλα σύνεργα.

Οι ίδιοι, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχαν μπει και πάλι στο ίδιο υποκατάστημα που τότε ήταν Nova Bank με τη μέθοδο ριφιφί, το Πάσχα του 2004 και είχαν πάρει ολόκληρο το ΑΤΜ με 80.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

http://www.skai.gr/articles/news/