Γραφείο Τουρισμού στο Γιαλί Τζαμισί

Επαναλειτουργία του Γραφείου Τουρισμού στο Γυαλί Τζαμί προτείνει με επιστολή της προς τον Δήμο Χανίων η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων.
Συγκεκριμένα, αναφέρει :

“Το Γιαλί Τζαμί καθώς βρίσκεται στην καρδιά του Βενετσιάνικου Λιμανιού της πόλης μας (μετά και την απελευθέρωση του από τον εναγκαλισμό του κτηρίου που το έπνιγε τις τελευταίες δεκαετίες), αποτελεί θαυμάσιο χώρο για τη λειτουργία γραφείου τουριστικών πληροφοριών αλλά και προβολής των ιστορικών κτηρίων που διαθέτει η πόλη μας ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και το ίδιο.
Στο παρελθόν πριν από 25-30 χρόνια είχε χρησιμοποιηθεί για την παροχή τουριστικών πληροφοριών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην πορεία όμως επικράτησαν οι απόψεις για την εμπορική εκμετάλλευση του χώρου και έκτοτε το γραφείο τουρισμού εξορίσθηκε στο υπερυψωμένο γραφείο του ΕΟΤ στο Μέγαρο Πάνθεον.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει το γραφείο τουρισμού στον χώρο του Γιαλί Τζαμί καθώς και η ήπια χρήση του χώρου επιτυγχάνεται, αλλά και ο σκοπός της πληροφόρησης των τουριστών εξυπηρετείται  στον πλέον κατάλληλο χώρο.
Εάν, τέλος, υπάρχουν αντιδράσεις για πιθανή απώλεια εσόδων μπορεί να γίνει το γραφείο με το υπάρχον διαχωριστικό εσωτερικού χώρου που έχει κατασκευασθεί με χρήματα της Περιφέρειας  Κρήτης, ενώ υπάρχει είσοδος από την βόρεια πλευρά του τζαμιού (πόρτα μονίμως κλειστή) και να λειτουργεί παράλληλα με τον εκθεσιακό χώρο”.
Την ανακοίνωση υπογράφει εκ του Δ.Σ. ο πρόεδρος Ι. Κουκουράκης.

[Chania magazine]

ΣΧΟΛΙΑ

Σαν κι ολα μας κι αυτο… μεσούσης της τουριστικής σαιζόν και ενω έχουν κανονιστεί εκδηλώσεις κλπ στο Γυαλι Τζαμισί, ακούμε για την πρόταση αυτη που και σωστή να είναι είναι άτοπη και εκτος χρόνου. Τη στιγμή που έχουμε 5 συλλόγους ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων, τη στιγμή που μέσα στον Ιούλη  ο Δήμος αποφάσισε να φτιάξει κιόσκια ενημέρωσης… και ενω ξέρουμε και βλέπουμε ότι όλα είναι χύμα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση  ; Ποια κατάσταση ;; Ζητήματα που θέλουν ψύχραιμη αντιμετώπιση με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών φορέων που ήδη βρίσκουν στέγη εκει τόσα χρόνια, της βυζαντινής εφορείας  και της δημοτικής αρχης, για εξέταση του θέματος σε συνολική βάση. Γιατι να πρέπει να μπει ο τουρίστας πχ μέσα στο λιμάνι για να ενημερωθει ;; κλπ…

Ο Αδιάκριτος