31/7/2011

Διοργάνωση : Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης»

Τόπος : Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Ώρα : 21.00

Είσοδος : ελεύθερη

 

 

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” σας προσκαλεί στο 11ο Πολιτιστικό Αντάμωμα που αναδεικνύει τη φιλία, την ειρήνη των λαών, τον πολιτισμό και την παράδοση. Φέτος, συμμετέχει από την Κίνα το διάσημο παραδοσιακό συγκρότημα “Hubel Ethnik Song and Dance Ensemble” (30 χορευτές και μουσικοί).
Χορευτικές ομάδες του Ομίλου μας (από μικρούς και μεγάλους) θα παρουσιάσουν Κρητικούς χορούς και χορούς απ’ την υπόλοιπη Ελλάδα με τη συνοδεία εκλεκτών μουσικών.
Ο Χ.Ο.Χ. «Ο Ψηλορείτης» ιδρύθηκε το 1980 με πρωτοβουλία του δασκάλου κ. Κώστα Μπούτζουκα. Οι δραστηριότητες του είναι γνωστές τοπικά, στο Πανελλήνιο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Όμιλος στα 31 χρόνια της πορείας του έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αμερική) με μικρούς και μεγάλους χορευτές, με πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ. Ο Χ.Ο.Χ. «Ο Ψηλορείτης» οργανώνει στα Χανιά πολλές εκδηλώσεις με σημαντικότερες την καθιερωμένη «Γιορτή Τσικουδιάς», «το Πολιτιστικό Αντάμωμα», κ.α. Είναι μέλος του Ελληνικού Εθνικού τμήματος C I O F F. Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. UNESCO, της οποίας είναι μέλος.