Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Βράβευση για την ανάδειξη του οικισμού Σμάρι.

Για το έργο της ανάδειξης του οικισμού Σμαρίου ως ευρωπαϊκού προορισμού αριστείας, βραβεύτηκε ο δήμος Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ευρωπαϊκό πολιτιστικό κέντρο Δελφών.

Η επιτροπή αξιολόγησης της γενικής γραμματείας τουρισμού του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε το δήμο για το έργο της ανάδειξης του κεντρικού πυρήνα του διατηρητέου οικισμού «Σμάρι», ο οποίος έχει συμβάλει στην διατήρηση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το Σμάρι είχε επιλεγεί πανελλαδικά ως δεύτερος επιλαχών προορισμός ύστερα από πρόταση υποψηφιότητας που είχε υποβάλει ο δήμος στο διαγωνισμό του προγράμματος «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας: Τουρισμός και Ανάπλαση Χώρων – Περιοχών».

Παράλληλα με τη βράβευση πραγματοποιήθηκε προβολή φωτογραφικού και πληροφοριακού υλικού για τον εν λόγω οικισμό καθώς και τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Το βραβείο παρέλαβε από τη γενική γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνα Μπέη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σμαρίου, Δημήτρης Μηλαθιανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και την κουλτούρα των κατοίκων.

CNA news / ΑΠΕ – ΜΠΕ