Παίρνουν φωτιά οι νύχτες στα Χανιά!!!

Είμαστε μέσα στην καρδιά της κρίσης του μνημόνιου και στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και τα Χανιά δεν παίρνουν χαμπάρι!!!

Τα πάλκα γέμισαν, οι ταβέρνες, τα μεζεδάδικα, τα κλάμπ, τα μπουζούκια, τα κρητικά και όλα τα νυχτερινά στέκια άνοιξαν και χαρίζουν στιγμές χαράς στο χανιώτικο κοινο, παρ’ολες τις δοκιμασίες που τραβάμε κάθε μέρα, τα νέα χαράτσια και την αβεβαιότητα.

Είναι αξιοθαύμαστη η αισοδοξία τουλάχιστον σε αυτους που μπορουν και βγαίνουν και διασκεδάζουν και μακάρι να υπάρχουν οι όροι και οι συνθήκες για όλους να κάνουν το ίδιο!!!

Την Πέμπτη άνοιξε η ΠΡΟΒΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ στη Χαλέπα, η γνωστή μας “Πρόβα”, με ένα νέο προφίλ φέτος,  θα υπάρχει λαϊκό πρόγραμμα με ορχήστρα και τραγουδιστές τους : Μανώλη Σταγάκη, Θεανώ Χαιρετάκη και Γωγώ. Μαθαίνουμε ότι νέος ιδιοκτήτης είναι ο Γιώργος Κρομμυδάκης απο το My Cafe.

Το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ στο παλιό λιμάνι ξεκινάει στις 18/11 και πάλι με ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Φέτος τραγουδάνε εδω ο Στέλιος Τωμαδάκης και η Νίκη Μαυροδημητράκη, που τους έχουμε δει σε πολλά χανιώτικα πάλκα.

Στους ΜΕΘΥΣΤΑΝΕΣ, το όμορφο στέκι στην οδο Πόρτου στα στενά στο παλιό λιμάνι, που έχει ανοίξει εδω και ένα μήνα, κάθε Τετάρτη έχει κρητικό σχήμα και η αρχη έγινε στις 16/11 με το Γεράσιμο Μαρινάκη. Κάθε Πέμπτη ο Σταύρος Λαμπρόπουλος σε μπαλλάντες έντεχνο και ροκ ρεπερτόριο και κάθε Κυριακή μεσημέρι λαϊκό πρόγραμμα με την Κική Καρακατσάνη και το Μάνο Αποστολάκη ενω συχνά όμως τραγουδάνε ταλέντα απο το κοινο!!

Στη παραλία της Νέας Χώρας ένα ακόμα στέκι με ζωντανή μουσική είναι απο φέτος και η γνωστή ταβέρνα ΑΙΓΙΑΛΟΣ. Τραγουδάει ο Αντώνης Πρέκας.

Ενα ακόμα στέκι που ξεκινάει με ζωντανή μουσική είναι το ΜΑΓΑΖΑΚΙ, στην παραλία της Νέα Χώρας. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο Γιάννης Θυμάκης, με την Εφη και το Δημήτρη χαρίζουν όμορφες στιγμές, με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

Το ΑΔΕΣΠΟΤΟ ξεκινάει τη χειμερινή του σαιζόν στις 18/11, με το περσυνό σχήμα,τους : Αντζελα Σταρόβα, Γιάννη Κορωνάκη, Παναγιώτη Καρνέζη, Γιώργο Καντεράκη

Η ΟΚΤΑΒΑ μαθαίνουμε θα ανοίξει στις 3 Δεκέμβρη, με το ίδιο σχήμα όπως πέρσυ, με μοναδική αλλαγή ένα νέο ντράμμερ.

Το μέχρι πέρσυ Σκουτελικό φέτος έγινε ΡΑΚΟΠΙΝΕΛΙΕΣ, με νεά διεύθυνηση και ήδη παίζουν κρητικά σχήματα

Ενα νέο στέκι μαθαίνουμε ανοίγει στην οδο Χατζημιχάλη Γιάνναρη με το όνομα JAZZY. Θα φιλοξενεί jazz και rock  σχήματα και την αρχή θα κάνει  ο Παύλος Ιωνάς και η Αλεξία.

Σχεδόν όλα τα περσυνά στέκια με μουσική συνεχίζουν και φέτος. Μέσα στα Χανιά, το ΣΟΥΞΟΥ ΜΟΥΞΟΥ,  ο ΜΑΧΑΛΑΣ, το ΕΛΑ, το ΟΥΖΥΘΟΙΝΟ, τα ΧΑΛΚΙΝΑ, το BENETTO MORO, ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ, τα ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. Περιμετρικά της πόλης το ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΟΝΑΚΙ, ο ΒΟΛΟΣΥΡΟΣ, το ΓΑΛΑΤΙΑΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ και στα πέριξ η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, το BAHAR και ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.

ΧΝ+Μ