4.500 Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος τα Χανιά

Με διάλειμμα ενός έτους που είχαν διακοπεί, οι πτήσεις τσάρτερ από τη Ρωσική αγορά αναμένεται να φέρουν πολλούς Ρώσους τουρίστες στο Νομό Χανίων την προσεχή τουριστική περίοδο.

Ειδικότερα φέτος θα υπάρξουν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις των Χανίων, τόσο με την Αγία Πετρούπολη, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Bulgova, όσο και με τη Μόσχα, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Trans Aero…


Οι πτήσεις που προγραμματίζονται από κάθε προορισμό είναι μία την εβδομάδα, ενώ το πρώτο τσάρτερ θα φθάσει στα Χανιά από την Αγία Πετρούπολη στις 29 Μαίου και από τη Μόσχα στις 5 Ιουνίου.

Ο ιδιοκτήτης της Kalamaki Travel Μιλτιάδης Δεσποτάκης και εκπρόσωπος των δύο πτήσεων τσάρτερ, που θα υπάρχουν καθ’ όλη τη φετινή τουριστική περίοδο από τη Μόσχα και από την Αγία Πετρούπολη ισχυρίσθηκε στο «ν.Κ.» πως «το ένα αεροπλάνο, που θα προσγειώνεται στα Χανιά, θα είναι ένα Airbus 320, το οποίο θα έχει χωρητικότητα 160 ατόμων και το άλλο θα πρόκειται για ένα Boing, που θα έχει 120 θέσεις.
Θα είναι περίπου ο αριθμός των Ρώσων, επισκεπτών, που έφθαναν στο Νομό Χανίων πριν από δύο χρόνια. Για τον ελληνικό τουρισμό και για τον τουρισμό του τόπου μας η ρωσική αγορά είναι πολύ σημαντική, καθώς οι Ρώσοι ξοδεύουν στα ταξίδια τους αρκετά χρήματα, σε αντίθεση με τουρίστες από άλλες χώρες, που δεν κάνουν κατανάλωση στα μαγαζιά και στις επιχειρήσεις του νομού.
Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται εξάλλου να κάνουν εκδρομές σε αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, αλλά και στη φύση, ενώ βρίσκουν ενδιαφέρον καις την επίσκεψη μοναστηριών, καθώς είναι ένας λαός που έχει ορθόδοξη παράδοση και λατρεία».

Σύμφωνα με τον κ. Δεσποτάκη, «ο Ρώσος, που έρχεται στη χώρα μας ανήκει στη μεσαία τάξη και πάνω παρ’ όλα αυτά βρίσκουν στο Νομό Χανίων και στην Κρήτη τιμές, που είναι ακριβότερες κατά 150-200 ευρώ για το πακέτο, που πληρώνουν σε αντίστοιχης κατηγορίας ξενοδοχεία στην Αίγυπτο, στην Τυνησία ή στην Τουρκία.

Εμείς, κατά συνέπεια, ούτως ή άλλως απευθυνόμαστε σε άλλη αγορά. Πάντως ένας Ρώσος πελάτης ξοδεύει αρκετά χρήματα και ισοδυναμεί με 2-3 πελάτες άλλων εθνικοτήτων, που έρχονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και στην πόλη μας.

Είναι τουρίστες που δεν ταξιδεύουν δέκα φορές το χρόνο αλλά μία ή δύο φορές και τους ενδιαφέρει να ζήσουν διαφορετικά τις διακοπές τους». Επίσης ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για τ’ αξιοθέατα, γιατί είναι πολύ εκλεκτικοί πελάτες πάνω στην ιστορική μορφή της χώρας μας και τον ενδιαφέρει η Ιστορία και οι Ιστορικές εκδρομές, αλλά από την άλλη τον ενδιαφέρουν και οι εκδρομές, που έχουν να κάνουν μόνο με τη Φύση. Για παράδειγμα πολλοί πελάτες μας ενδιαφέρονται για εκδρομές στη Γραμβούσα ή στην Κνωσό αλλά και στη Σαντορίνη».

Σημειώνεται πως τα δρομολόγια των πτήσεων τσάρτερ από τη Ρωσία προς τα Χανιά θα διαρκέσουν φέτος μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και υπολογίζεται ότι με τις δύο αυτές πτήσεις θα φθάσουν στο Νομό Χανίων γύρω στους 4.500 Ρώσοι τουρίστες».

Ο κ. Δεσποτάκης ανέφερε τέλος πως «θα πρέπει να προσέξουμε τις υπηρεσίες που θα πρέπει να έχουν απέναντι στους Ρώσους τουρίστες οι επαγγελματίες, που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν. Επίσης θα πρέπει να είμαστε περισσότερο φιλόξενοι προς αυτούς και όχι να κερδοσκοπούμε σε βάρος τους, ώστε να μας εμπιστευθούν ως τουριστικό προορισμό.

Η αντιμετώπιση των πελατών αυτών θα πρέπει να είναι η πρέπουσα και δεν θα πρέπει να τους «κλέβουμε» με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο».

Νέος Κήρυκας