1η συνάντηση τουρισμού υπαίθρου και νέων τεχνολογιών στον Άστρικα Κολυμβαρίου Χανίων

Ξεκινά  αύριο  Σάββατο 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την  Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 η πρώτη συνάντηση που διοργανώνει η  Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, σε συνεργασία με  το Κέντρο Ανάπτυξης και Προώθησης του Αγροτοτουρισμού ΓαιοΠυξίδα, την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους , του Νεανικού Πλάνου και  του  Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.


Η πρώτη συνάντηση που έχει ως γενικό τίτλο «Ανιχνεύουμε την Ελιά και το Λάδι με την τεχνική της κινούμενης εικόνας-animation» έρχεται να παντρέψει την δυναμική ενός προϊόντος όπως το λάδι και την καινοτομία της τεχνικής της κινούμενης εικόνας animation.
Για 4 ημέρες, τα πρωινά   (10  έως  2 ) ,  οι μαθητευόμενοι (εκπαιδευτικοί, μαθητές, καλλιτέχνες κ.α.)  θα εκπαιδευτούν μέσα από βιωματικές δράσεις που θα αναπτύξει ο Σπύρος Σιάκας σκηνοθέτης animation.Τα απογεύματα και στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων της συνάντησης θα επιδιωχθεί μια ανίχνευση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.
Ως τόπος υλοποίησης της συνάντησης επιλέχτηκε το ελαιουργείο «Βιολέα» στον Άστρικα του Δήμου Κολυμβαρίου. Σημειώνουμε ότι η «Βιολέα» είναι η μοναδική ελαιοπαραγωγική επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ως επισκέψιμη μονάδα παραγωγής παραδοσιακού ελαιολάδου στην Ελλάδα και η οποία πέραν των άλλων πιστοποιήσεων διαθέτει και Περιβαλλοντικό ISO 14001.Τα απογεύματα οι συμμετέχοντες στην συνάντηση θα συμμετέχουν σε μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού αλλά και πολιτιστικού χαρακτήρα προσπαθώντας να ανιχνεύσουν τον πλούτο της περιοχής.
Η συνάντηση αποτελεί την πρώτη μιας σειράς δράσεων ανάδειξης του φυσικού, πολιτιστικού, γαστρονομικού πλούτου της περιοχής. Αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά» που για 4η χρονιά υλοποιούνται και αυτό το καλοκαίρι.
Μια βραδιά γεμάτη Καραγκιόζη
Κυριακή  27 Ιουλίου 2010
Στα πλαίσια των  παράλληλων εκδηλώσεων της 1ης συνάντηση τουρισμού υπαίθρου και νέων τεχνολογιών που πραγματοποιείται στον Άστρικα Κολυμβαρίου Χανίων  την Κυριακή  27 Ιουλίου 2010 στις 20:30 θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη στην ταβέρνα ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΥΡΟ στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ Κολυμβαρίου.
Να είστε εκεί  όπου Ο Νίκος Μπλαζάκης θα παρουσιάσει  «Το στοιχειωμένο δεντρί» και φυσικά … Θα φάμε, Θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε..!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ