Εκθεση κόμικς στα Χανιά για 9η χρονιά

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, σε συνδιοργάνωση με την Μηνιαία Χανιώτικη Εφημερίδα «Πυξίδα Της Πόλης» και το περιοδικό «9» της Ελευθεροτυπίας, παρουσιάζουν από 28 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2010 την Εκθεση ΚΟΜΙΚΣ με τα βραβευμένα έργα του 9ου Πανελλήνιου διαγωνισμού κόμικς.

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία 9 χρόνια, στο ΚΑΜ το τέλος του Ιούνη και η αρχή του Ιούλη συνδέονται με το καθιερωμένο ραντεβού των κόμικς και των Χανιωτών (κατοίκων & επισκεπτών).Έτσι όπως κάθε χρόνο, μπορείτε να δείτε τους καλύτερους και τις καλύτερες των νέων ταλέντων και δημιουργών κόμικς από την Ελλάδα. Όσους βραβεύτηκαν στον 9ο πανελλήνιο διαγωνισμό του «9» της Ελευθεροτυπίας.

Η έκθεση πραγματοποιείται για 9η χρονιά στα Χανιά και έχει γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία καθώς από την καρδιά του λιμανιού περνούν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες φίλοι των κόμικς οι οποίοι πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους προσέρχονται με ενθουσιασμό.

Η έκθεση γίνεται με πρωτοβουλία τις Μηνιαίας Χανιώτικης Εφημερίδας «Πυξίδα
Της Πόλης» σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και το
περιοδικό «9» της Ελευθεροτυπίας.

Ραντεβού λοιπόν από τις 28 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου στο Μεγάλο Αρσενάλι του
Ενετικού Λιμανιού των Χανίων.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10 το πρωί ώς τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2010 στις 8.30 το βράδυ.

Φέτος στα πλαίσια της έκθεσης θα παρουσιαστεί :

Το εικαστικό project κινούμενης εικόνας

«Σε Γρήγορη Κίνηση»

Το εικαστικό project κινούμενης εικόνας «Σε Γρήγορη Κίνηση» περιλαμβάνει την δημιουργία και εγκατάσταση σε χώρους γεγονότων (εκθέσεων, συνεδρίων, φεστιβάλ κ.λπ.) μια σειρά τρισδιάστατων εικαστικών συνθέσεων τοποθετημένων σε μια ειδική κατασκευή που δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επέμβουν επάνω τoυς και να δημιουργήσουν όλοι μαζί μια ακολουθία εικόνων συνεχόμενης κίνηση.

H κάθε σύνθεση περιλαμβάνει μια κούκλα με προδιαγραφές δημιουργίας stop motion animation που απεικονίζει ένα χαρακτήρα-καρικατούρα ανάλογα με την θεματική του γεγονότος στο οποίο έχει τοποθετηθεί.

Σκοπός αυτού του εικαστικού project είναι η αποτύπωση της ατμόσφαιρας του γεγονότος στο οποίο λειτουργεί η εικαστική εγκατάσταση μέσα από την συμμέτοχη και την επέμβαση του θεατή στο έργο τέχνης, τόσο στην κούκλα όσο και στην τελική ταινία που θα προκύψει.

Το φεστιβάλ κόμικς στα Χανιά είναι η «δεύτερη στάση» της «Γρήγορης Κίνησης» και πρωταγωνιστής είναι ο «Βιαστικός Κομίστας».

Δημιουργός Βιαστικού Κομίστα : Σπύρος Σιάκας, εκπαιδευτικός-σκηνοθετης animation

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ& ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 9

ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΑΚΤΟ ART& DESIGN

SKY 91.8

DCODE 96.2

ΔΙΚΤΥΟ 91,5