ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Το Κρητικό λάδι κατακτάει την Ιταλία!

Μέσα στη λαίλαπα των προβλημάτων που σαρώνει τα απάντα, μια αχτίδα …ελπίδας έκανε την εμφάνιση της μετά τη συμφωνία τεσσάρων ΕΑΣ της Κρήτης με ιταλικό συνεταιρισμό για την αγορά του Κρητικού ελαιολάδου!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το CretePlus, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με την επίτευξη της μακροχρόνιας συνεργασίας να μην είναι μακριά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει πωληθεί μια ποσότητα ελαιολάδου από την ιταλική Οργάνωση και οι γείτονες μας είναι πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα του προϊόντος.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη επιτυχία, μετά τα όσα είχαν βγει στη δημοσιότητα πριν μερικές μέρες περί ποσοτήτων που είχαν προσπαθήσει κάποιοι επιτήδειοι να ξεφορτωθούν στη γείτονα χώρα, χωρίς να το επιτύχουν.
Μια κίνηση όμως, που είχε δώσει «τροφή» για δυσφήμιση του ποιοτικότερου ελαιολάδου παγκοσμίως, του Κρητικού!

Με τη συμφωνία όμως των Ενώσεων Πεζών, Σητείας, Μυλοποτάμου και Μεραμβέλλου με το Consorzio Nationale degli Olivicoltori, έρχεται κατά κάποιο τρόπο να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ είναι βέβαιο ότι αυτή η κίνηση θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον για το κρητικό ελαιόλαδο από τη παγκόσμια βιομηχανία του προϊόντος

Την ίδια ώρα βέβαια το ελαιόλαδο στην Κρήτη εξακολουθεί να πωλείται στην συντριπτική του πλειοψηφία 1.80 ευρώ το κιλό, για το λάδι ως τρεις γραμμές!

[Crete Plus]