Δέκα χιλιάδες καρναβαλιστές συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, όπου σαράντα μια ομάδες με τριάντα άρματα φτιαγμένα με μεράκι και φαντασία παρέλασαν στην κεντρική λεωφόρο Κουντουριώτη παρασέρνοντας τους επισκέπτες σε χορευτικούς ρυθμούς.
Η «οδύσσεια του νεοέλληνα» ήταν ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης, όπου εμπνευσμένες από την επικαιρότητα και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επτά ομάδες παρουσίασαν με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο πως ο έλληνας παρά τις δυσκολίες και τις σειρήνες της Σκύλας και της Χάρυβδης, ξεπέρασε τα εμπόδια και κατάφερε να βρει τη δική του Ιθάκη.
Άρματα εντυπωσιακά, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από τις ομάδες με φαντασία και ευρηματικότητα, θεματολογία από την επικαιρότητα και ζητήματα που απασχόλησαν τη χώρα και το νομό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τους καρναβαλιστές να δίνουν τις δικές τους απαντήσεις και να σατιρίζουν τα κακώς κείμενα με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Οι καρναβαλιστές κάθε ηλικίας καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους και χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσεως.
Το Ρέθυμνο ξεφάντωσε στους ρυθμούς της Αποκριάς, αφήνοντας για ένα τριήμερο στην άκρη τα προβλήματα και τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Στους δέκα χιλιάδες καρναβαλιστές προστέθηκαν χιλιάδες επισκέπτες από τους γειτονικούς νομούς του νησιού που επέλεξαν την πόλη για να γιορτάσουν τις Απόκριες.
Η προσέλευση του κόσμου ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι ήταν μειωμένη κατά 15% συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Με πρωταγωνιστές το κέφι, τη ζωντάνια και την καλή διάθεση οι καρναβαλιστές μετά τη μεγάλη παρέλαση κατευθύνθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου πραγματοποιήθηκε η καύση του βασιλιά καρνάβαλου.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη νυχτερινή παρέλαση το βράδυ του Σαββάτου. Ξυλοπόδαροι συνόδεψαν το βασιλιά καρνάβαλο στο δημαρχείο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη προσφώνηση -αντιφώνηση που ο βασιλιάς καρνάβαλος τα «έψαλλε» στον πρώτο πολίτη του Ρεθύμνου.

 [Ρεθεμνιώτικα Νέα]