10 εκατ. ευρώ για αισθητικές παρεμβάσεις σε τουριστικές περιοχές

Χρηματοδότηση ύψους 10 εκ. ευρώ για αισθητικές παρεμβάσεις σε τουριστικές περιοχές του νησιού που δεν είχαν την δυνατότητα χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά προγράμματα, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σε ημερίδα για την βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού που οργάνωσε ο δήμος Χερσονήσου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση «αφορά σε παρεμβάσεις-έργα στις τουριστικές περιοχές σε Σίσι, Γούβες, και Σούδα, που μέχρι σήμερα δεν είχαν χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως είναι τα Αστικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα ή τα ΟΣΑΠΥ» και προσέθεσε:

«Το δυνατό μας όνομα είναι η Κρήτη και έτσι ενιαία πηγαίνουμε σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Παράλληλα προγραμματίζουμε σημαντικές ημερίδες στην Κρήτη, για την ανάπτυξη του τουρισμού μας στο πλαίσιο στοχευμένης πολιτικής που ήδη υλοποιείται με επιτυχία. Η  ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, την μοναδικής στον κόσμο Κρητικής διατροφής, αλλά και του περιβάλλοντος  του νησιού μας, αποτελούν προτεραιότητα για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο ποιοτικός τουρισμός».

Στην ημερίδα ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «ως δημοτική αρχή θέλουμε να αναδιαμορφώσουμε το τουριστικό μας προϊόν, να το κάνουμε περισσότερο ανταγωνιστικό, ελκυστικό, για να συνεχίσει ο δήμο μας να είναι πρωτοπόρος στο τουρισμό».

Ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης επεσήμανε ότι «η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού δεν είναι πλέον ένα σύνθημα αλλά μια αναγκαιότητα».

[cretalive.gr]