Ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το καλοκαίρι!

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, υπεγράφη η συμβαση και το Μουσείο Ηρακλείου θα ανοίξει μερικώς μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το Σεπτέμβριο του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της η μουσειογραφική μελέτη.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως ότου ανοίξει και πάλι τις πύλες του στους επισκέπτες το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το οποίο αφού επί χρόνια παραμένει με λουκέτο οδεύει, επιτέλους, προς ολοκλήρωση!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive προ ημερών υπεγράφη η σύμβαση για τη μουσειογραφική μελέτη και ο ανάδοχος P & C Development έχει ήδη εγκατασταθεί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις αρχές ή μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουν για το κοινό οι πρώτες αίθουσες του Μουσείου.

Το έργο “Επανέκθεση Αρχαιολογικών Συλλογών Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου” χωρίζεται σε δύο υποέργα, αυτό των οικοδομικών εργασιών και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, και στην κατασκευή των προθηκών όπου θα εκτεθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Οι προθήκες κατασκευάζονται αυτό το διάστημα στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό στην αίθουσα των τοιχογραφιών θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένες μεταλλικές κατασκευές ενώ θα στηριχθούν και τα επίτοιχα εκθέματα της γλυπτοθήκης.

Όλο το έργο έχει χρονοδιάγραμμα 17 μηνών, ενώ μέσα στους πρώτους δύο μήνες, δηλαδή ως το καλοκαίρι θα πρέπει να παραδοθούν προς χρήση οι αίθουσες Α’, Β΄ και 8. Οι πιέσεις, άλλωστε, από την πολιτεία είναι έντονες, μπροστά και στη δυσφορία των φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

cretalive