Τρίτο κόμμα οι “αναποφάσιστοι” στο Ηράκλειο, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ και δεύτερη τη Ντόρα…

Το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί η παραδοσιακή διαρχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποτυπώνεται και από την πολιτική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία “POLISrc” για λογαριασμό του Flashnews.gr στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μπορεί να διατηρεί την πρώτη θέση, όπως φαίνεται, λόγω και της συμμετοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο Ηρακλείου,  “χάνει” περίπου 40% σε σχέση με τις εκλογές του 2009.

Απο την άλλη πλευρά η ΝΔ “χάνει” την δεύτερη θέση, καθώς συσπειρωτικά λειτουργεί και η συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 2η θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης και όπως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της “POLISrc” κ. Ηλίας Κυριακόπουλος “οι μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στη χώρα μας, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο δεν αφήνουν ανεπηρέαστο και το πολιτικό σύστημα.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό αποδεικνύουν το αληθές του παραπάνω. 

Η παραδοσιακή “διαρχία” των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, φαίνεται να έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα όσον αφορά τη δυναμική τους στο σώμα των ψηφοφόρων. 

Από την άλλη πλευρά, τα κόμματα της αριστεράς, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγοι-Πράσινοι, αποκτούν ολοένα και περισσότερο μεγαλύτερη ισχύ και αρχίζουν να σταθεροποιούν την παρουσία τους στο “χάρτη” της αυριανής Βουλής. Το ίδιο ισχύει και για τη Δημοκρατική Συμμαχία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.”

flashnews