25/4/2012

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι

Ώρα : 20.30

Είσοδος : ελεύθερη

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ –ΚΑΜ παρουσιάζουν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 και ώρα 20:30 , στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ), με είσοδο ελεύθερη, τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ, με τον τίτλο:
«90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ 1922-2012»
Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στον ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ με αφορμή τη συμπλήρωση κατά το τρέχον έτος 90 χρόνων από τη γέννηση του.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: Διάρκεια μιας ώρας
Τραγούδι- εικόνα – δραματοποιημένη αφήγηση

Μέσα από τις λυρικές αφηγήσεις της η λογοτέχνης και χρονογράφος Άννα Μπιθικώτση μας «σεργιανά» συνοδεία πιάνου, στις βιωματικές και ιστορικές μνήμες της δίπλα στον μύθο πατέρα της Γρηγόρη Μπιθικώτση γνωρίζοντάς μας τη ζωή και το έργο του , από τα δύσκολα χρόνια του στο Περιστέρι ως την καταξίωση και το στερνό του ταξίδι στην αθανασία.
Ταυτόχρονα προβάλλονται ανέκδοτα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από το προσωπικό της αρχείο, ενώ περίτεχνα και ευρηματικά αποδίδουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες τραγούδια κλασσικών μουσικών έργων κορυφαίων ποιητών και συνθετών μας που σφράγισε με τη δωρική φωνή του ο ερμηνευτής της Ρωμιοσύνης.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: Διάρκεια μιας ώρας
Καθαρά μουσικό

Αποδίδονται συνθέσεις του «Σερ Μπιθί» μεταξύ αυτών: «Αμάξι με δύο άλογα», «Του Βοτανικού ο μάγκας» και άλλα , καθώς και αθάνατα λαϊκά τραγούδια που ερμήνευσε ο Γρηγόρης της Ελλάδας.

Κείμενα –-Δραματοποιημένη αφήγηση :η συγγραφέας και χρονογράφος

ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Τραγούδι: Ο ερμηνευτής και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ
Πιάνο- καλλιτεχνική επιμέλεια: Ο μαέστρος και συνθέτης ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
Σκηνοθεσία: ΑΘΗΝΑ ΑΒΟΥΡΗ
Επιμέλεια οπτικοακουστικών ντοκουμέντων: ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΖΙΡΑΚΗΣ