Χαμογελάει προς το ΠΑΣΟΚ ο Α.Σαμαράς – Δεν απέκλεισε συγκυβέρνηση

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας και συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha!

O A.Σαμαράς, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις περιέγραψε τον τρόπο, που θέλει να κυβερνήσει χωρίς να δώσει σαφή απάντηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το ως «υπόθεση εργασίας».

Πάντως, συμπλήρωσε ότι πιστεύει ότι η συγκυβέρνηση παράγει ακυβερνησία και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά όπως έχει πει σε παλαιότερη δήλωσή του «Το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύεται, αλλά δεν έχει τίποτα με τον Ε.Βενιζέλο»!
Πρόκειται για δηλώσεις, οι οποίες όσο και αν γίνονται για να προετοιμάσουν το έδαφος για να ξαναδούμε τον Ε.Βενιζέλο, τον Φ.Σαχινίδη, την Α.Διαμαντοπούλου, τον Α.Λοβέρδο, τον Γ.Κουτρουμάνη, ίσως και τον Θ.Πάγκαλο, ξανά υπουργούς και αντιπροέδρους, δεν επιτρέπεται να γίνεται δέκα ημέρες πριν από τιε εκλογές με αντίπαλο ένα ΠΑΣΟΚ που σφαδάζει…

Το τραγικά ειρωνικό είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές θυμήθηκε την … επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου (!) το οποίο ψήφισε στις 12 Φεβρουαρίου και φαίνεται ότι το πρόβλημα το κόμματος είναι πολύ σοβαρό στις μυστικές δημοσκοπήσεις, για να επαναλάβει έναν όρο που ο ίδιος χρεοκόπησε ως πολιτικό σύνθημα με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και βέβαια την αποδοχή του νέου Μνημονίου.

Παράλληλα, έδειξε ότι πιστεύει ακόμα στους «λευκούς ιππότες» το μεσαιωνικό παραμύθι που «σώζει τους καλούς λίγο πριν τους φάει ο δράκος» και κατέθεσε την εκτίμηση του ότι η Ευρώπη θα αναγκαστεί τελικά να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον στην Ευρώπη είναι στην ημερήσια διάταξη η έκδοση ευρωομολόγου, γεγονός «σωτήριο» για την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι το κόμμα του «έχει ρεύμα νίκης» και εκτίμησε πως οι αναποφάσιστοι έχουν ήδη αντιληφθεί ότι η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης.

Μάλιστα επεσήμανε πως «Όταν εγώ μιλούσα εξαρχής και συνεχίζω να μιλάω για ανάπτυξη, πράγματι, τσακώθηκα με τη μισή Ευρώπη και με τη Μέρκελ και πράγματι σήμερα η Ευρώπη έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν θα βγει, ιδιαίτερα ο Νότος της, από την κρίση αν δεν υπάρχει ανάπτυξη».

Μα, αυτά ήταν πριν το Νοέμβριο. Μετά το Νοέμβριο συμβιβάστηκε 100% αν δεν κάνουμε λάθος και έγινε το αγαπημένο παιδί της Μέρκελ. Ή όχι; Μέχρις σημείου που ο Γερμανός επίτροπος της Ελλάδας και μέλος της τρόϊκας Ματίας Μορς ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν ή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για να πάρει η Γερμανία και οι τράπεζές της τους τόκους.

Ούτε μία κουβέντα δεν είχε ο Α.Σαμαράς για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ούτε καν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για την θέση του αντιπροέδρου του κόμματός του και υπουργού Εξωτερικών Σ.Δήμα στην Επιτροπή της Βουλής ότι «Δεν ξέρει που βρίσκονται τα αρχεία που να τεκμηριώνουν την απαίτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις».

Ο Α.Σαμαράς εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του Γ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι ήταν έτοιμοι να μας πετάξουν από το ευρώ, μετά την πρόταση του τέως πρωθυπουργού για δημοψήφισμα και το γεγονός αποφεύχθηκε ύστερα από την δική του παρέμβαση.

Δηλαδή έπαιξε πάλι με τον «μπαμπούλα» της εξόδου από το ευρώ, υποστηρίζοντας εντελώς λανθασμένα, κατά την εκτίμησή μας, ότι «Η Ευρώπη μπορεί να μας αποβάλει από την ευρωζώνη χωρίς να το θέλει η Ελλάδα». Πολύ «υποτελής» εκτίμηση που διαψεύδεται και από τα γεγονότα και από τις δηλώσεις της ίδιας της Α.Μέρκελ και το Β.Σόϊμπλε…

Επανέλαβε επίσης τις δεσμεύσεις του για αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλοσυνταξιούχους και πολύτεκνους, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας, αλλά δεν μίλησε για τα ισοδύναμα μέτρα πειστικά, ούτε μας είπε αν η τρόϊκα στην οποία με την υπογραφή του έχει εκχωρήσει την δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας, έχει εγκρίνει αυτά τα μέτρα.

on news