Ηχηρά ονόματα μένουν εκτός Βουλής – Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακά είναι τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με τη σταυροδοσία. Οι ανατροπές που προέκυψαν από τη λαϊκή ετυμηγορία, είναι πολλές και αυτοί που πληρώνουν τη νύφη περισσότερο από όλους είναι πολλά ηχηρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής! Πιο συγκεκριμένα και ανά κόμμα:

ΝΔ
Στην Α’ Αθηνών η ΝΔ βγάζει οκτώ βουλευτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται για τους: Δ. Αβραμόπουλο, Νικ. Κακλαμάνη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Νότη Μηταράκη, Προκόπη Παυλόπουλο, Φωτεινή Πιπιλή και Ανδρέα Ψυχάρη.
Αντίστοιχα, στη Β’ Αθηνών εκλέγονται οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Σοφία Βούλτεψη, Αδ. Γεωργιάδης, Γερ. Γιακουμάτος, Άννα Καραμανλή, Ευ. Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Αργ. Ντινόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Αικ. Παπακώστα, Βύρων Πολύδωρας, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης. Στο υπόλοιπο Αττικής, από τη ΝΔ εκλέγονται οι Μ. Βορίδης, Γ. Μαρτίνου, Γ. Βλάχος και Αθ. Μπούρας.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία για τη σταυροδοσία, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έξι βουλευτές που βγάζει η ΝΔ θα είναι οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελενα Ράπτη και Γιώργος Ορφανός.

ΣΥΡΙΖΑ
Από το ΣΥΡΙΖΑ που είναι και ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών, στην Α’ Αθηνών εκλέγονται οι Νίκος Βούτσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλ.Τσίπρας, ενώ στη Β’ Αθηνών οι: Σοφία Σακοράφα, Π. Κουρουμπλής, Δ. Παπαδημούλης, Ι. Δραγασάκης, Ε. Δούρου, Δ. Στρατούλης, Ο. Βαλαβάνη, Π. Τατσόπουλος και Ευ. Παναγούλης. Στο υπόλοιπο Αττικής, εκλέγονται οι Αλ. Μητρόπουλος και Αθ. Αθανασίου.
ΠΑΣΟΚ
Η μεγάλη «σφαγή» έγινε φυσικά με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα μικρά ποσοστά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι αφήνουν εκτός Βουλής δεκάδες προβεβλημένα στελέχη του κόμματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Α’ Αθηνών εκλέγεται μόνο ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν ονόματα όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νάσος Αλευράς, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παντελής Οικονόμου και ο Χρήστος Παπουτσής.
Στη Β’ Αθηνών, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 4 βουλευτές, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Μίμης Ανδρουλάκης και Απ. Κακλαμάνης. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν κορυφαία στελέχη όπως οι Α. Δρέττα, Μ. Αποστολάκη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Χρ. Πρωτόπαπας και Γ. Ραγκούσης, Π. Ευθυμίου, Δημ. Ρέππας, Γ. Βούρος, Γ, Κουτρουμάνης, Α. Νταλάρα, Τ. Χυτήρης και άλλοι.
Στην Α΄ Πειραιώς, το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει κανένα βουλευτή, ενώ στη Β’ Πειραιώς εκλέγεται μόνο ο Δ. Λιντζέρης. Στο υπόλοιπο Αττικής εκλέγεται μόνο η Π. Χριστοφιλοπούλου και εκτός Βουλής μένουν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Βρεττός και Ελ. Γράψα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Θεσσαλονίκη, στην Α’ εκλογική περιφέρεια, το ΠΑΣΟΚ βγάζει ένα βουλευτή. Πρώτος σε σταυρούς φέρεται να είναι ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος και μένει να φανεί εάν θα επιλέξει να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης ή την έδρα του Ηρακλείου όπου επίσης ήταν υοπψήφιος και όπου το ΠΑΣΟΚ βγάζει επίσης μια έδρα. Σε περίπτωση που ο κ. Βενιζέλος επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου, τότε εκτός Βουλής θα μείνουν μένουν στελέχη όπως η Χρύσα Αράπογλου, η Εύα Καϊλή και ο Γιάννης Μαγκριώτης. Ακόμη, όμως, και στην περίπτωση που ο κ. Βενιζέλος επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου, τότε τουλάχιστον δύο από τα προαναφερθέντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε διάφορες άλλες περιφέρειες, όπου το ΠΑΣΟΚ, πλέον δεν εκλέγει κανέναν βουλευτή, όπως για παράδειγμα στην Κέρκυρα, όπου ήταν υποψήφια η Άντζελα Γκερέκου, στην Καστοριά όπου επί χρόνια εκλέγονταν ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, στην Κορινθία με τον Πάνο Μπεγλίτη, καθώς και στη Λέσβο με τον Νίκο Σηφουνάκη.

Ανεξάρτητοι Έλληνες
Στην Α’ Αθηνών εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά και στη Β’ Αθηνών οι: Ιωάννης Δημαράς, Πάνος Καμμένος, Βασ. Καπερνάρος, Π. Κοντογιαννίδης και Γιάννης Μανώλης.

ΚΚΕ
Στην Α’ Αθηνών εκλέγεται η Λιάνα Κανέλλη και στη Β΄ Αθηνών εκλέγονται οι: Χρ. Κατσώτης, Λίνα Κροκίδη, Αλ. Παπαρήγα και Σπ. Χαλβατζής.

Δημοκρατική Αριστερά
Από τη Δημοκρατική Αριστερά εκλέγονται οι: Ιωάννης Πανούσης (Α’ Αθηνών), Οδυσσέας Βουδούρης (Β’ Αθηνών), Φ. Κουβέλης (Β’ Αθηνών), Γρ. Ψαριανός (Β’ Αθηνών).
Χρυσή Αυγή
Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται οι: Ν. Μιχαλολιάκος (Α’ Αθηνών), Ιωάννης Βουλδης (Α’ Αθηνών), Γιώργος Γερμενης (Β’ Αθηνών), Ελένη Ζαρουλια (Β’ Αθηνών).