3ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος ´ΣΑΜΑΡΙΑ´

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον 3ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (Samaria Run), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2012. Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημότητα, θα φιλοξενήσει πάλι την διοργάνωση αυτή. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο φετινός αγώνας είναι περίπου 18 km, και είναι Μαχί Ομαλού (Εκκίνηση) – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει φέτος ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα η οποία είναι:http://www.samaria.format-computers.gr θα αναρτηθούν η αναλυτική περιγραφή, οι κανόνες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον 3ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Σαμαριά’.

Οι εθελοντές-μέλη του Συλλόγου έχουν αρχίσει να ενημερώνονται για τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουν στα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου του Αγώνα, για την ομαλή διε-ξαγωγή του και οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προετοιμάζονται να βοηθήσουν, για άλλη μία φόρα, με την εμπειρία τους σε τέτοιες διοργανώσεις.

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς. Οι χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι μέχρι στιγ-μής η επιχείρηση ´KARISTIANIS – Outdoor Apparel & Footwear Co.´ με τις εταιρείες THE NORTH FACE, SALOMON και COLUMBIA τις οποίες αντιπροσωπεύει.

Οι ενδιαφερόμενοι επίσης μπορούν να παίρνουν πληροφορίες ή να στέλνουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλ. 28210 44647 και φαξ 28210 54903, ή και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Από τον Σύλλογο

Samaria Run