Ιστιοπλοΐα: Στα Χανιά το Ράλλυ Αιγαίου!

Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γεγονός της χρονιάς, το Διεθνές Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας επί 49 χρόνια, περιλαμβάνει φέτος ως σταθμό τα Χανιά!
Έτσι, την Κυριακή 15 Ιουλίου θα καταπλεύσουν στο λιμάνι των Χανίων περίπου 45 σκάφη με 500 ιστιοπλόους τερματίζοντας την πρώτη ιστιοδρομία Φάληρο-Χανιά.
Στον τόπο μας θα παραμείνουν μέχρι και την Τετάρτη 18/7 και στο διάστημα αυτό προβλέπονται τοπικοί αγώνες (17 και 18/7) καθώς και διάφορες εκδηλώσεις.
Φορείς φιλοξενίας θα είναι ο δήμος Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο καθώς και οι Όμιλοι Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο.Χ.
Ήδη προετοιμάζονται οι τοπικές εκδηλώσεις ενώ το σχετικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει διοργανωτές και χορηγούς θα ανακοινωθεί σύντομα.
Τα σκάφη θα εκκινήσουν το πρωί της Πέμπτης (19/7) για την επόμενη ιστιοδρομία, Χανιά-Μήλος, όπου και θα παραμείνουν μέχρι και την 20η Ιουλίου, για να εκκινήσουν την επόμενη, τερματίζοντας την τελευταία ιστιοδρομία Μήλος-Σούνιο, την 22α Ιουλίου.
Ο κατάπλους ενός τόσο μεγάλου αριθμού σκαφών και μελών πληρωμάτων στα Χανιά αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να προβληθεί ο τόπος μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τηλεοπτικό συνεργείο θα συνοδεύει το Ράλλυ προβάλλοντας μέσω της ΕΡΤ επί καθημερινής βάσεως στιγμιότυπα των αγώνων και των εκδηλώσεων. Σημαντικό επίσης θα είναι και το οικονομικό όφελος της τοπικής αγοράς ενώ μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε και την πατροπαράδοτη φιλοξενία μας.
Τέλος, οι Χανιώτες θα απολαύσουν το θέαμα των αγώνων που θα γίνουν στις προσβάσεις του κόλπου των Χανίων και θα καμαρώσουν στο λιμάνι όμορφα …ιστιοπλοϊκά σκάφη, πολλά από τα οποία θα είναι υψηλών αγωνιστικών προδιαγραφών.
 nox.gr