Εφυγε αναπάντεχα απ’τη ζωή ο λαγουτιέρης Γιώργης Φράρος

Σήμερα το απόγευμα γύρω στις 4.00 έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 38 χρόνων ο γνωστός και πολυ αγαπητός λαγουτιέρης Γιώργος Φράρος.

Όπως μάθαμε, ένοιωσε αδιαθεσία καθως βρισκότανε στο σπίτι του, πήρε το αυτοκίνητο του και κατάφερε να πάει στο Νοσοκομείο Χανίων.  Εκει έπαθε έμφραγμα και δυστυχώς οι γιατροί παρ’όλες τις προσπάθειες δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωη.

Με καταγωγή απο τη μεριά του πατέρα του απο τα Μουρτζανά Μυλοποτάμου, μεγάλωσε στα Χανιά και απο μικρός ασχολήθηκε αρχικά σαν χορευτής και έπειτα σαν μουσικός -λαγουτιέρης και τραγουδιστής- με την κρητική παράδοση. Αχώριστος με το μικρότερο αδελφό του Μιχάλη που κι αυτος παίζει λαούτο και τραγουδάει. Τα τελευταία 8 περίπου χρόνια είχαν σχηματίσει συγκρότημα με τον αδερφό του Μιχάλη και το λυράρη Μανώλη Αγγελάκη και πολλους ακόμα κατα καιρούς συνεργάτες.

Αγαπητός και γνωστός σε όλη την Κρήτη, αφου λόγω του ανοιχτού του χαρακτήρα δημιουργούσε πολλές και καλες φιλίες. Απο τους πολυ καλούς χειριστές της μαντινάδας, μπορούσε να βγάλει γλέντι χωρις να πει την ίδια μαντινάδα δυό φορές. Περιζήτητος με το συγκρότημα τους αλλά και με άλλους καλλιτέχνες, είχε γυρίσει όλο το Νομο Χανίων και Ρεθύμνου και πολλά ακόμα μέρη της Κρήτης. Διαζευγμένος, αφήνει πίσω μια μικρή κόρη.

Παράλληλα δούλευε και ως ταξιτζής, όπου και σ’αυτον τον κλάδο ήταν αξιαγάπητος. Γεμάτος κέφι και όρεξη για ζωη, ο χάρος τον χτύπησε πισώπλατα.
Θα μείνει αξέχαστος σε όλους μας για την αγνη του ψυχή και την κρητική του λεβεντωσύνη!!!

Γ.Β.