Ως γνωστόν, όλα τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους, ο οποίος κάποτε ολοκληρώνεται. Έτσι ακριβώς και με τον κύκλο του “Λιακωτού”. Ολοκληρώθηκε.

Το “Λιακωτό” φιλοδόξισε να αποτελέσει έναν χώρο με ποιοτικά χαρακτηριστικά και με αναφορά στον ευρύτερο Αποκόρωνα. Προφανώς ένας τέτοιου είδους χώρος δεν είναι
καθόλου απαραίτητος για την περιοχή, όπως πολύ καθαρά αποτυπώθηκε στην απαξίωσή του από το κοινό. Δεν πειράζει, τα μαθήματα ακόμη κι όταν είναι σκληρά, είναι πάντοτε χρήσιμα. Έτσι οι τίτλοι τέλους πέφτουν στις 3
Σεπτεμβρίου. Το “Λιακωτό” κλείνει, αφήνοντας όμως πίσω του μια λαμπρήπαρακαταθήκη: ανεπανάληπτες μουσικές βραδιές, θεατρικά δρώμενα, κινηματογραφικές βραδιές, ομιλίες, εκθέσεις, happenings και πολλά- πολλά άλλα.
Σκέφτηκα να δώσω έναν κάπως “πανηγυρικό τόνο” στο γεγονός.

Έτσι λοιπόν, το “Λιακωτό” θα κλείσει με δύο αποχαιρετιστήρια gigs, ως συνήθως υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Παρασκευή 31/8/2012, 21:00

Ο Τζιχάν Τούρκογλου (σάζι) θα παρουσιάσει μουσική των Αλεβιτών, των Μπεκτασήδων, της Μαύρης Θάλασσας καθώς και δικές του συνθέσεις. Λίγα λόγια για τον Τζιχάν: γεννήθηκε στην Τουρκία και ξεκίνησε να σπουδάζει σάζι ήδη από 14 χρονών. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο
Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κων/πολη πάνω στην αρμονία, στη χορωδιακή μουσική, στο πιάνο, στην Ιστορία της Μουσικής, στην ενορχήστρωση, στην παραδοσιακή Τουρκική Μουσική και Χορούς και βεβαίως στο αγαπημένο του τσέλο.
Ως συνθέτης και ενορχηστρωτής έχει παρουσιάσει τη δουλειά του (που πολλές φορές φλερτάρει με την jazz) σε πολλά κοντσέρτα στην Ευρώπη καθώς επίσης συμμετέχει ως δάσκαλος σε πολλά εργαστήρια μουσικής στην Ελλάδα, στην οποία κατοικεί από το 2009. Έχει στενή συνεργασία με τον Ross Daly. Οι φίλοι του “Λιακωτού” πιθανόν να τον θυμούνται, όταν τον Μάϊο του 2011 στα πλαίσια του “Art’s Week” που οργανώνει το KAG, έπαιξε στο “Λιακωτό” μαζί με τον Γιάννη Παπατζανή σε μιαν ανεπανάληπτη βραδιά. Είσοδος 5 ευρώ.

Σάββατο 1/9/2012, 21:00

Οι “Μoondog” είναι μία μπάντα που έχει παίξει αρκετές φορές στο “Λιακωτό”. Είναι μια από τις αγαπημένες μου μπάντες για τον σκοτεινό τους ήχο, την ψυχεδελική τους χροιά και το στιβαρό όγκο της μουσικής τους. Έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα δική τους μουσική παραγωγή και σε κάθε εμφάνισή τους παρουσιάζονται ανανεωμένοι. Το line up είναι: Carsten Thruedal (κιθάρα, φωνή), Κώστας Παπαντωνάκης (μπάσο, β΄ φωνή), Αντώνης Χανταμπής (τύμπανα).
Μοιάζει με κλασσικό rock trio αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο απ’ αυτό.

Είσοδος 5 ευρώ.

Την Κυριακή 2/9, τελευταία ημέρα λειτουργίας του “Λιακωτού”, το κρασί και τα ποτά θα είναι στη μισή τιμή.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που στήριξαν το “Λιακωτό” με την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια και να τους στείλω το μήνυμα πως κάθε τέλος είναι και μια καινούργια αρχή.

Γιώργος Χατζηδάκης

————
LIAKOTO – ARTCAFE

yiorgos@liakoto-artcafe.gr
www.vamosvillage.gr
www.liakoto-artcafe.gr