Το καλοκαίρι μόλις μας άφησε και ήδη τα καινούρια σχήματα ετοιμάζονται για το χειμώνα !!

Ενα χειμώνα που μάλλον θα περάσουμε δύσκολα, με μία υποψία αισιοδοξίας αν πιστέψουμε τον πρωθυπουργό Σαμαρά ότι αυτα είναι τα τελευταία μέτρα…

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι φέτος το χειμώνα τα ASTRA -πρώην GUZEL- ξανανοίγουν με ορχήστρα και ήδη έχουν κλείσει τραγουδιστές, τραγουδίστριες και μαέστρο απο την Αθήνα, ενω η ορχήστρα θα είναι απο εδώ. Στο σχήμα θα συμμετέχει η γνωστή απο περασμένες σαιζόν, Τίνα Τράκου.

Ενα ακόμα αρκετά συνταρακτικό νέο που μάθαμε -πριν κυκλοφορήσει σε τοπική εφημερίδα- είναι ότι στην Αθήνα, η Αννα Βίσση θα συνεργαστεί με το δικό μας, Νίκο Ζωιδάκη !!

Το Λιακωτό στο Βάμο, ένα στέκι που λειτούργησε σαν καφέ και μουσικό στέκι, κλείνει τον κύκλο του Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Χατζηδάκης αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του και θα ασχοληθεί πλέον με τις άλλες δραστηριότητες του, στον εναλλακτικό τουρισμό. Λειτούργησε πάνω απο 15 χρόνια, ένδοξα χρόνια, με πολλα ονόματα να περνάνε απο εκει και τους περισσότερους χανιώτες να έχουν πιεί έστω ένα καφέ στο όμορφο μπαλκόνι του!! Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο Γιώργο και τους συνεργάτες του και δεσμευόμαστε να κάνουμε ένα αφιέρωμα !!

Μιά νέα μουσική σκηνή ξεκίνησε στο παλιό λιμάνι, στο ξενοδοχείο Al Canea Boutique Hotel, όπου πρόσφατα εμφανίστηκε το τζαζ, σόουλ σχήμα Cosmic Filters. Αναμένομεν νεώτερα…

Ενα πολύ φιλόδοξο νέο μουσικό σχήμα και μάλιστα πολυμελές, είναι στα σκαριά απο χανιώτη μουσικό που ασχολείται αρκετά χρόνια στην πόλη μας με τη μουσική, σε διάφορους τομείς ενώ παλιότερα συμμετείχε σε γνωστό σχήμα με δισκογραφία, στηνΑθήνα. Θα είναι στο ύφος του ρεθυμνιώτικου σχήματος “Φωνές του Νότου” που ήδη διαγράφει λαμπρή καρριέρα.

10.000 περίπου ήταν οι συμμετέχοντες στο φετεινό πάρτυ στην παραλία Αγίων Αποστόλων. Πραγματικά έγινε πανικός όπως μάθαμε, το ποτό, η μουσική, ο χορός και το κέφι στα φόρτε τους, σε μιά διοργάνωση που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και κάθε παρόμοια εκδήλωση στα Χανιά, ever…!!  Ο χώρος μάθαμε ότι φυλάσσοταν απο security και όλα κύλησαν ομαλά.

Μεγάλη επιτυχία είχαν και οι καλοκαιρινές ζωντανές εμφανίσεις στην πλατεία της Σούδας, με το Νίκο Ζωιδάκη, το Μανώλη Αλεξάκη και το Γιώργο Χαιρέτη που οργάνωσαν οι καφετέριες “Ρακή και χόβολη” και “Νάμι”. Στις 20 Αυγούστου βρεθήκαμε στην εμφάνιση του Γιώργου Χαιρέτη και του Κωνσταντίνου Σκουλούδη, μαζί με το Μάνο Μαλαξιανάκη, όπου πραγματικά δεν υπήρχαν καρέκλες να καθήσει ο κόσμος !! Η μπάντα πολύ καλή με το Λευτέρη Στριλιγκά στο λαούτο και το Μάνο Γαλανάκη στα ντράμς και το Δημήτρη Παπουτσάκη στο μπάσσο, ο ήχος τέλειος και οι χανιώτικη νεολαία -και όχι μόνο-πραγματικά έδειξε ότι δεν υπάρχει κρίση !!

Οι ζωντανές εμφανίσεις στα ΧΑΛΚΙΝΑ, συνεχίζονται και μαθαίνουμε ότι ο Βαγγέλης και ο Γιώργος Νικολουδάκης στη σαιζόν που έρχεται θα παίζουν κάθε βδομάδα, αφού το λάϊβ που έκαναν στις 13 Αυγούστου είχε μεγάλη επιτυχία !!

Εν τω μεταξύ το πρώτο απο τα χειμερινά στέκια που ανοίγουν είναι οι ΜΕΘΥΣΤΑΝΕΣ, στο παλιό λιμάνι, που ξεκινάνε μέσα στο Σεπτέμβρη, με λαϊκό πρόγραμμα με το Βασίλη Τσισμενάκη