Επίκαιρη ερώτηση Χρ. Μαρκογιαννάκη για τον Βόρειο οδικό άξονα Κρήτης

markogiannakhsΗ θλιβερή είδηση του τροχαίου ατυχήματος, το οποίο έλαβε χώρα την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου-Χανίων, με τραγικά θύματα δύο μέλη της ιατρικής οικογένειας, που απανθρακώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας, όταν το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε με άλλο όχημα, επαναφέρει με τον πλέον δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα ένα ζήτημα που εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί την κοινωνία της Κρήτης.

Ο οδικός άξονας που διατρέχει τη βόρεια πλευρά του νησιού αποτελεί έναν εκ κατασκευής επικίνδυνο δρόμο, ο οποίος, εκτός του ότι δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες της Κρήτης, έχει γίνει η αιτία αναρίθμητων θανατηφόρων ατυχημάτων.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και τις προσπάθειες τόσο των Βουλευτών, όσο και της Περιφέρειας Κρήτης και παρά το γεγονός ότι, με απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας έχουν κατασκευαστεί σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής για το νησί μας. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές είναι πολύ μεγάλο.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, αν στον σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου εντάσσεται ως σκέψη, πολύ δε περισσότερο ως πρόθεση, η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, που θα ενώνει τα δύο άκρα της Κρήτης.

www.dimokratis-chania

 

 

ΣΧΟΛΙΟ

Τώρα αγαπητοί συντοπίτες και αγαπητέ Χρήστο σωθήκαμε!!! Με μία επερώτηση λύσαμε το πρόβλημα… Αν είναι δυνατόν, ποιούς δουλεύουν ;; Τους  κρητικούς;; Τον περήφανο αυτό λαό που είχε τα κότσια και τη μπόρεση να φέρει την Κρήτη σε ένα σημείο, που απο φωλιά της τουρκιάς πρίν 100 χρόνια  αφενός να μην πέσει στα χέρια των ευρωπαίων εφετέρου να γίνει ένας επίγειος παράδεισος -προ κρίσης, αλλά και τώρα εξακολουθεί να είναι γιά όσους είχαν κάνει καλή διαχείριση-;
10 σημεία καρμανιόλες έχει ο ΒΟΑΚ, βάλτε 10 εργολάβους 30 μηχανικούς και κόσμο να δουλέψει και κάντε τα αγνώριστα. Σιγα (β)ρε το δύσκολο… τόσες βιλλάρες έχετε κάνει απατοί σας!!!
Κάντε μια καινούρια χάραξη με FAST TRACK και δώστε τα έργα σε 10-20 εργολάβους με FAST TRACK και χρήματα απο το ΕΣΠΑ στο όνομα της EE  και της ανάπτυξης που λέτε στους όμορφους λόγους σας.
Μόνο εχθροί της χώρας θέλουν την εγκατάλειψη και το εξανδραποδισμό της κοινωνίας…

Ο αδιάκριτος