Όλι Ρεν: Η Μαφία της Υγείας γδέρνει Έλληνες πολίτες

olierrehnΣοκάρει και εξοργίζει η απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ολι Ρέν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Ρεν παραδέχεται ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις «γδέρνουν» τους Έλληνες πολίτες σε μισθούς και συντάξεις για να πλουτίζει η «Μαφία της Υγείας».

Ο Επίτροπος γράφει στον κ.Χουντή ότι οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που έκανε η ελληνική κυβέρνηση είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχε προτείνει η τρόικα γιατί δεν έκανε αντίστοιχες μειώσεις δαπανών στο χώρο της Υγείας.

Η οργή προκαλείται καθώς εδώ και 10 χρόνια ακόμα και δια στόματος Πρωθυπουργού (Κ. Καραμανλής) οι ελληνικές κυβερνήσεις παραδέχονται ότι στο χώρο της Υγείας τα έξοδα γίνονται με όρους μαφιόζικης δράσης και υπόσχονταν ότι θα πατάξουν τα κυκλώματα.

Αντί αυτού ακόμα και στην κρίση αντί να μειωθούν τα έξοδα αυξάνονται και φτάνουν στο σημείο να κόβουν μισθούς και συντάξεις.

Και αυτό ενώ είναι γνωστά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες γιατροί γράφουν σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων περισσότερες συνταγές από όσες οι Γερμανοί γιατροί σε μια χώρα 80 εκατομμυρίων…

του Γιάννη Ντάσκα/paraskhnio.gr