Ο “Αγροτικός Αύγουστος” στην Γερμανία!

agr_avg13Τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας θα περάσει φέτος η έκθεση κρητικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης “Αγροτικός Αύγουστος”, η οποία διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία τα από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, αφού θα ταξιδέψει στο Μόναχο της Γερμανίας, από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2013.

Η σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Χανίων, Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, σε πρόσφατη συνεδρίασή του (απόφαση 89/2013).

Σύμφωνα με την απόφαση, η εν λόγω έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 29 Μαΐου 2013 έως 2 Ιουνίου 2013 στην Θεσσαλονίκη, από 2 έως 6 Οκτωβρίου 2013 στην Αθήνα, ενώ τα εγκαίνια στα Χανιά, στον χώρο της Δυτικής Τάφρου, θα γίνουν στις 26 Ιουλίου 2013 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Αυγούστου 2013.

Ο φετινός “Αγροτικός Αύγουστος”, έχει ως κεντρικό θέμα τα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης (Π.Γ.Ε.), ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) καθώς και τα βιολογικά προϊόντα της Κρήτης. Στο πλαίσιο δε, των δράσεων οι οποίες θα τον πλαισιώσουν, περιλαμβάνονται:

α) η έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή του ετήσιου βιβλίου του Αγροτικού Αυγούστου 2013, που θα αφορά την καταγραφή όλων των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης που έχουν χαρακτηριστεί Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) καθώς και τα βιολογικά προϊόντα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και

β) η μετάφραση μιας κατάλληλης διασκευής του βιβλίου «Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής 2013» στα Γερμανικά, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Η Κρητική διατροφή στις τέσσερις εποχές του έτους». Η διασκευή θα γίνει ώστε, οι Γερμανοί που θα προμηθευτούν το βιβλίο να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν στην αγορά τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των συνταγών. Το βιβλίο θα διατεθεί κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο Μόναχο, σε μια προσπάθεια να καταστήσουμε τους Γερμανούς κοινωνούς της Κρητικής Κουζίνας με σκοπό πάντα την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων ποιότητας.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι η έκθεση “Αγροτικός Αύγουστος”, από μία έκθεση τοπικής εμβέλειας, μετατράπηκε – μέσα σε δύο χρόνια – σε εθνικής και διεθνής εμβέλειας έκθεση, με όλα τα οφέλη που αποκομίζουν από τη συμμετοχή τους σε αυτήν, οι παραγωγοί και επιχειρηματίες του τόπου μας αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες.