Ημέρες Ρεθύμνου: Ένα πολιτιστικό φεστιβάλ αξιώσεων

imeres-rethumnou

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Κατοίκων και Ιδιοκτητών της παλιάς πόλης ετοιμάζεται πυρετωδώς για την διοργάνωση των «Ημερών Ρεθύμνου», της σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να προβάλουν το ιστορικό κέντρο του, να δώσουν την ευκαιρία ποιοτικής ψυχαγωγίας στους κατοίκους του αλλά και τη δυνατότητα να το γνωρίσουν καλύτερα οι επισκέπτες του.

Στόχος είναι οι εκδηλώσει αυτές να γίνουν θεσμός, αφού πέρυσι στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία.

Με ένα πλαίσιο δράσης χαμηλού κόστους, το οποίο στο σύνολο του δεν θα ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, οι διοργανωτές, στοχεύουν να καταρτίσουν ένα αξιόλογο και ποιοτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο θα υλοποιηθεί σε ιστορικά σημεία και γειτονιές της παλιάς πόλης.

Εκτός από θέατρο και μουσική, θα πραγματοποιηθούν κινηματογραφικές προβολές σε αυλές σπιτιών με ταινίες από το Φεστιβάλ Animation της Σύρου και από το φεστιβάλ της Πάτρας.

Προγραμματίζεται επίσης μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Ρέθυμνο και τη θάλασσα που αφορά στην καθημερινή ζωή της πόλης από το 1880 έως σήμερα και μια έκθεση γελοιογραφίας και ζωγραφικής του Δημήτρη Χατζόπουλου.

Καταβάλλεται επίσης προσπάθεια για τη δημιουργεία μόνιμης έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την Φορτέτσα, η οποία θα λειτουργεί στο σπίτι του Ρέκτορα, πρωτοβουλία, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά μάλιστα πρόκειται να οργανωθεί τριήμερο παιδικό φεστιβάλ μέσα στη Φορτέτσα με εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, κουκλοθέατρου και παιχνιδιών από τα ίδια τα παιδιά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θωμάς Κρεβετζάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Team Fm αναφέρθηκε εκτενώς στην προετοιμασία της διοργάνωσης, το πρόγραμμα της οποίας θα ξεκινήσει στις 14 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου, καλύπτοντας το κενό στη χρονική περίοδο μεταξύ του Καρναβαλιού και των καλοκαιρινών φεστιβάλ.

Ήδη έχει προκληθεί έντονο ενδιαφέρον σε τουριστικό επίπεδο ενώ οι «Ημέρες Ρεθύμνου» με την πρώτη τους διοργάνωση συμπεριελήφθησαν στα μεγάλα και ενδιαφέροντα φεστιβάλ της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια όπως και οι επαγγελματίες του τουρισμού που συμβάλλουν έμπρακτα αυτήν την πρωτοβουλία.

Προκειμένου όμως να συμβάλουν και οι πολίτες σε αυτήν την πρωτοβουλία ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης προχώρησε στη δημιουργία μιας κάρτας υποστήριξης των εκδηλώσεων ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίησή τους.

Για όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν τη διοργάνωση, η κάρτα έχει αντίτιμο 10 ευρώ και η διανομή της ήδη ξεκίνησε.

goodnet.gr