O Δήμαρχος του Ρεθύμνου, γιά το miniEURO 2013

marinakisO Δήμαρχος της πόλης του Ρεθύμνου, κ.Γιώργος Μαρινάκης έδωσε συνέντευξη στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Minifootball η οποία έκανε το γύρο της Ευρώπης και μίλησε για όλους και για όλα ενόψει του miniEURO 2013, Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Minifootball που φιλοξενείται στο Ρέθυμνο τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πρώτα απ’όλα, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη του miniEURO 2013 από την πόλη σας, το Ρέθυμνο. Αποτελεί αυτή η επιτυχία μέρος της τουριστικής στρατηγικής του Ρεθύμνου;

Καταρχάς, σας ευχαριστώ πολύ για τα συγχαρητήρια, αλλά αυτά δεν θα έχουν καμία αξία αν η πόλη μας δεν ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτής της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.Το Ρέθυμνο προσπαθεί να αποκαλύψει την ποιότητά του με κάθε τρόπο και την εξωστρέφεια της φύσης του σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται. Έτσι, συχνά, συγκεκριμένες διοργανώσεις αναλαμβάνονται είτε αποκλειστικά από τον Δήμο είτε σε συνεργασία με εξωτερικούς φορείς. Το miniEURO 2013 αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για το Ρέθυμνο. Και πιστεύω ότι το Ρέθυμνο θα καταφέρει να αποτελέσει την πρώτη επιλογή ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές.

Το Ρέθυμνο είναι από τις ομορφότερες ελληνικές πόλεις και το miniEURO 2013 θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 20 χώρες. Πιστεύετε πως το miniEURO 2013 θα σας βοηθήσει να διαφημίσετε το Ρέθυμνο σε όλην την Ευρώπη;

Το Ρέθυμνο είναι μία πραγματικά όμορφη πόλη και λέγεται πως είναι μία πόλη που όχι απλά επισκέπτεται κάποιος, αλλά ένας προορισμός στον οποίο πάντα επιστρέφει. Πιστεύουμε όπως ήδη ανέφερα ότι οι προσκεκλημένοι μας από τις περισσότερες από 20 Ευρωπαϊκές χώρες θα ενθουσιαστούν με το Ρέθυμνο και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης μας και της ομορφιάς της στο εξωτερικό.

Ποια είναι η γενική σας εικόνα από τη συνεργασία σας με τους Διοργανωτές;

Συνειδητοποιήσαμε εξαρχής ότι η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από υπεύθυνους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες που πραγματικά οραματίζονται να υλοποιήσουν μία εξαιρετική διοργάνωση στο Ρέθυμνο. Συνεπώς, αυτή η θετική ενέργεια και το καλό προαίσθημα που μας μετέδωσαν θα αποτελέσει κλειδί για μία εξαιρετική συνεργασία στους συγκεκριμένους τομείς που ο Δήμος θα αναλάβει να δώσει την βοήθειά του.

Σχεδιάζετε να υποστηρίξετε το miniEURO 2013 και την Διοργάνωση σε οικονομικό επίπεδο, ως Δήμος Ρεθύμνου;

Όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα λειτουργούν με αυστηρούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό τους που δεν τους επιτρέπει την απευθείας και άμεση οικονομική στήριξη. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν μας σταματά από το να είμαστε αποτελεσματικοί στην ανεύρεση ιδιωτικών χορηγιών που θα βοηθήσουν την Οργανωτική Επιτροπή. Αυτό είναι κάτι που προς το παρόν κάνουμε και γνωρίζουμε πως να το επιτύχουμε.

Πιστεύετε πως οι Ρεθυμνιώτες θα γεμίσουν το στάδιο; Θα δημιουργήσουν μαγική ατμόσφαιρα για το κορυφαίο ευρωπαϊκό event του Minifootball στην Ευρώπη, όπως άλλωστε συνηθίζουν οι Έλληνες;

Το Ρέθυμνο είναι μία πόλη γεμάτη ζωή με μία σημαντική Πανεπιστημιακή Κοινότητα και τον Οκτώβριο έχουμε ακόμα χιλιάδες επισκέπτες. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι χιλιάδες κόσμου θα παρακολουθήσουν τα παιχνίδια και θα υποστηρίξουν το υγιές αθλητικό πνεύμα και σίγουρα θα δημιουργήσουν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Είστε ο ίδιος λάτρης του ποδοσφαίρου; Θα παρακολουθήσετε κάποιους αγώνες του miniEURO 2013;

Δεν είμαι μόνο οπαδός του ποδοσφαίρου αλλά όταν ήμουν νεότερος ήμουν και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Θα είναι χρυσή ευκαιρία για εμένα αλλά και για άλλους ανθρώπους να παρακολουθήσουν το άθλημα στα υψηλότερα των standards και φυσικά θα διαμορφώσω το πρόγραμμά μου με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαι παρών στο γήπεδο όσες περισσότερες φορές μπορώ.

Πέρσι η Ρουμανία στέφθηκε Πρωταθλήτρια, φέτος ποιος νομίζετε ότι θα λάβει το στέμμα;

Όλοι οι φίλαθλοι του αθλήματος γνωρίζουν πως οι προβλέψεις και οι προφητείες πάνε περίπατο. Εύχομαι ο καλύτερος να κερδίσει και οι ομάδες να προσφέρουν ένα φοβερό θέαμα στο κοινό.

rethemnos.gr/eurominifootball.com