chess_festΜε τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο τουρνουά «Grand Prix Chess Festival 2013» από 6 έως 11 Μαΐου στο ξενοδοχείο Astoria Capsis.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου με στόχο να δοθεί ξανά η ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να ασχοληθεί με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, βοηθώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά να ενισχύσει την εποικοδομητική και ώριμη σκέψη.

Οι αγώνες αποτελούν πλέον θεσμό για την πόλη, και είναι το 8ο κατά σειρά τουρνουά την τελευταία τριετία, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικές συμμετοχές και εξαιρετικές αγωνιστικές συνθήκες στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Capsis Astoria. Η συνύπαρξη κορυφαίων σκακιστών, μαζί με παιδιά ηλικίας ακόμα και μόλις 5 χρονών, επιτυγχάνεται μέσα από την δημιουργία δύο ομίλων: Στον 1ο όμιλο συμμετέχουν όσοι επιθυμούν, ενώ στο 2ο όμιλο συμμετέχουν παιδιά έως 14 ετών.

Οι αγώνες ξεκινούν τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μάιου, και ολοκληρώνονται το Σάββατο 11 Μάιου. Όλοι οι αθλητές και στους δύο ομίλους θα παίξουν συνολικά 7 αγώνες και οι νικητές θα προκύψουν από τη συνολική τους βαθμολογία. Η επιβεβαίωση συμμετοχής πρέπει να γίνει μέχρι τη Δευτέρα στις 16.00 στο χώρο αγώνων, ενώ ο 1ος γύρος ξεκινάει στις 17.00. Το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγώνων καθώς και η προκήρυξη αναλυτικά βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΣΟ Ηρακλείου: www.soi.gr

prismanews.gr