Στη Δανία η πρωτιά της φετινής Eurovision – Έκτη θέση για την Ελλάδα

forestΗ Δανία ήταν το φαβορί από την αρχή και τελικά κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον φετινό 58ο διαγωνισμό της Eurovision, που έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας.

Με βασικό ατού μια μικρή φλογέρα και με τη συνταγή της νικηφόρας σουηδικής συμμετοχής του 2012, η συμπαθέστατη Έμιλι παρουσίασε «δάκρυα χαράς» στη φετινή διοργάνωση και κέρδισε με το τραγούδι της «Only teardrops».

Η Δανία ήρθε στο Μάλμε της Σουηδίας ως το απόλυτο φαβορί του 58ου διαγωνισμού στη Σουηδία και κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο της. Πριν καν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, η παρουσιάστρια του σόου φώναξε στη σκηνή τη νεαρή Έμιλι, ερμηνεύτρια του τραγουδιού της Δανίας Είναι μόλις 20 ετών, ασχολείται με το τραγούδι από μικρή ηλικία και στις φλέβες της ρέει αίμα βασιλικό: αυτή είναι η Emmelie de Forest, η εκπρόσωπος της Δανίας, που με το τραγούδι «Only Teardrops» κατέκτησε την πρώτη θέση της φετινής Eurovision!

Η Emmelie de Forest γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1993 και ασχολείται με το τραγούδι από 9 ετών. Αφού πέρασε από χορωδίες εκκλησιών, στα 14 της άρχισε να συνεργάζεται με τον μουσικό Fraser Neill, κάνοντας εμφανίσεις σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές. Το 2011 αποφάσισε να αφήσει την γενέτειρά της, το Mariager, για την Κοπεγχάγη, όπου συνδύασε μουσικές σπουδές και εμφανίσεις.
Έχει «γαλαζοαίματες» ρίζες! Η Emmelie φέρεται ως δισεγγονή της βασίλισσας Victoria της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία παντρεύτηκε τον βασιλιά της Δανίας, Edward τον 7ο. Ο παππούς της 20χρονης, κόμης Maurice Arnold de Forest, θεωρείται νόθο παιδί του βασιλιά Edward, ενώ παντρεύτηκε μέλος της σουηδικής αριστοκρατίας!

Στη σκηνή της 58ης Eurovision, η Emmelie εμφανίστηκε στον πρώτο ημιτελικό, στις 14 Μαΐου, με το «Only Teardrops», που επιλέχθηκε από κοινό και κριτική επιτροπή στα τέλη Γενάρη. Μάλιστα, η εμφάνισή της προκάλεσε έκπληξη, όχι μόνο λόγω της φωνής της, αλλά και επειδή βγήκε… ξυπόλυτη!

Μέσα σε περίπου ένα μήνα από την επιλογή της, η 20χρονη είχε καταφέρει να γίνει βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των fans της Eurovision, με τους περισσότερους να προεξοφλούν τη νίκη της στο Μάλμε. Παράλληλα, τα στοιχήματα την έφερναν εξαρχής στην πρώτη θέση και… επιβεβαιώθηκαν πλήρως!

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Αζερμπαϊτζάν και στην τρίτη η Ουκρανία.

Την έκτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα στον τελικό του 58ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η ελληνική συμμετοχή διαγωνίστηκε στην 21η σειρά, σε σύνολο 26 χωρών, με το «Alcohol is Free», που ερμηνεύσαν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης.

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχτηκε η Δανία.

Ποιες χώρες και πώς μας ψήφισαν:

Σαν Μαρίνο:12
Αλβανία:10
Ολλανδία:1
Αυστρία:7
Ηνωμένο Βασίλειο:8
Ισραήλ:2
Ουγγαρία:1
Ρουμανία:7
Αζερμπαϊτζάν:4
Νορβηγία:5
Αρμενία:8
Ιταλία:7
Φινλανδία:1
Λευκορωσία:6
Λετονία:1
Βουλγαρία:7
Βέλγιο:2
Ρωσία:10
Μάλτα:4
Γερμανία:6
Δανία:6
Μαυροβούνιο:8
Π.Γ.Δ.Μ:4
Κύπρος:12
Κροατία:5
Ελβετία:8

eradio/madata