Αύξηση… ρεκόρ στις αφίξεις Ουκρανών τουριστών στην Κρήτη!

48476Αυξημένο κατά 200% υπολογίζεται ότι θα είναι φέτος το «κύμα» Ουκρανών τουριστών στην Κρήτη.

Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισμού στην Κρήτη, και την αύξηση των Κρητικών εξαγωγών στην Ουκρανική αγορά, για το Κίεβο αναχωρεί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης όπου είναι προσκεκλημένος του ομολόγου του Περιφερειάρχη Anatolii Prysiazhniuk, για να συμμετάσχει σε οικονομικό-επιχειρηματικό φόρουμ  στο Κίεβο 23 με 25 Μαΐου, όπου θα δώσουν το παρόν 30 Περιφέρειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ρωσία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «οι σχέσεις μας με την Ουκρανία και ιδιαίτερα με την Περιφέρεια του Κιέβου τους τελευταίους μήνες έχουν ενισχυθεί, και τα θετικά αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Με την συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο φόρουμ στοχεύουμε να αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα αλλά και τον τουρισμό», και προσέθεσε: «Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ουκρανία στην Κρήτη φέτος σε σχέση με το 2012 είναι αυξημένος κατά 200%, όμως σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Προσπαθούμε για τη συνεχή  βελτίωση των οικονομικών δεικτών, είτε έχουν να κάνουν με τον τουρισμό μας είτε με τις εξαγωγές Κρητικών προϊόντων, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά στην διεθνή αγορά, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθούμε».

Τον κύκλο των επαφών στο οικονομικό φόρουμ θα ολοκληρώσει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, που θα συνοδεύσει τον Περιφερειάρχη στο Κίεβο.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση» στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης μεθαύριο Παρασκευή επιστρέφοντας από το Κίεβο, θα εγκαινιάσει στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο, την Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» όπου θα προβληθούν «Προϊόντα, Τουρισμός, Γεύσεις, Υπηρεσίες»  με την συμμετοχή  εκατοντάδων επιχειρήσεων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας και στο εσωτερικό, εγκαινιάζουμε την μεγάλη αυτή έκθεση για να προβάλουμε ακόμα περισσότερο τα ποιοτικά μας προϊόντα, τον τουρισμό μας».
Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης την Δευτέρα 27 Μαΐου τελευταία ημέρα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ οργανωμένο από το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο με τίτλο «HELLENIC-CHINESE BUSINESS FORUM 2013», και  την συμμετοχή Κινέζων-Ελλήνων επιχειρηματιών.

«Επιδιώκουμε την ενίσχυση των Κρητικών εξαγωγών στην Κίνα, αλλά και την τουριστική προβολή του νησιού μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα 2 νέα τουριστικά video που έφτιαξε η Περιφέρεια Κρήτης, προβάλλονται σήμερα από την Κινεζική κρατική τηλεόραση , με αποδέκτες εκατομμύρια Κινέζους τηλεθεατές», είπε ο Περιφερειάρχης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ακόμα ότι η προσπάθεια ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών δεν ικανοποιεί. «Οι εξαγωγές Κρητικών προϊόντων ειδικά στις δυο μεγάλες επαρχίες της Κίνας, την Καντόνα και την Χενάν, με πάνω από 200 εκ. πληθυσμό, με τις οποίες έχουμε υπογράψει Πρωτόκολλα Συνεργασίας, θέλουμε να γίνουν μεγαλύτερες. Δεν αρκεί η αύξηση των εξαγωγών της Κρήτης κατά 42% που έχει καταγραφεί το 2012 σε σχέση με το 2011. Το ποσοστό αυτό θέλουμε να πολλαπλασιαστεί και να συνοδευτεί με πολλά μηδενικά…».

creteplus