Η Ξάνθη στην Ευρώπη!

xanthiΤην ώρα που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωνε από μόνη της ότι η UEFA απέρριψε τον «πράσινο» φάκελο, συνεπώς το «τριφύλλι» έχανε κάθε δικαίωμα να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα, δεν υπήρχε κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει τον αποκλεισμό των Γιαννιωτών από το Europa League, όπως άλλωστε φημολογούνταν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, η Skoda Ξάνθη που κατέλαβε την 7η θέση στο πρωτάθλημα, θα είναι η ομάδα που θα πάρει τη θέση του ΠΑΣ στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται και θα κριθεί τις προσεχείς ημέρες, είναι τι θα συμβεί με την άδεια που χορήγησε στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Παναθηναϊκό η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Πρέπει να σημειωθεί πως τα κριτήρια για τις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι ίδια! Δηλαδή, αν μια ΠΑΕ αδειοδοτηθεί για το ελληνικό πρωτάθλημα, σημαίνει πως πληροί τις προϋποθέσεις για να αγωνιστεί και στην Ευρώπη! Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η UEFA έκρινε πως οι δύο σύλλογοι δεν μπορούν να αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί η κατάσταση και για τις «εγχώριες» άδειες.

Sport-fm.gr