baner_giorti-kitrou-newΗ 25η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 19 Αυγούστου 2013 στο Γαράζο Μυλοποτάμου.

Οι εκδηλώσεις της 25ης Παγκρήτιας Γιορτής Κίτρου αφιερώνονται στην μνήμη του πρώτου προέδρου  του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου Νίκου Σκουραδάκη και στη μνήμη του Γιώργη Ν. Δαφνομήλη Ιατρού και Γιάννη Δ. Μαρκάκη που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας.

Το σύνολο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου & ΕΠΑ.Λ. Γαράζου, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013
• Ώρα 8 μ.μ. παρουσίαση Έκθεσης Φωτογραφίας των ΕFIAP Μιχάλη Νικηφοράκη και AFIAP Γιώργη Παπαδάκη «Η λαογραφία της Κρήτης τον περασμένο αιώνα» με τη συμμετοχή των παιδιών της Θεατρικής Ομάδας Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου, του Θεατρικού Εργαστηρίου Άγιος Μάμας και του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Ξαθέρια».
• Ώρα 9.μ.μ. εσπερίδα με θέμα «Η συμβολή του Μυλοποτάμου στην Ένωση της Κρήτης με την Ελεύθερη Ελλάδα».
Ομιλητής: Φιλόλογος – Συγγραφέας Μιχάλης Τρούλης
Προβολή Ντοκιμαντέρ: «Κρήτη πορεία προς την Ένωση 1821-1913», παραγωγή Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ταλλαία 2103» και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, τον Δήμο Μυλοποτάμου, τους πολιτιστικούς συλλόγους Γαράζου, Αγιομαμιτών-Αργουλιδιανών «Ο Άγιος Μάμας» και τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ξαθέρια. Τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
• Ώρα 7μ.μ. Παιδικό πάρτι με κλόουν, μουσική, χορό, παιχνίδι, μπαλονοκατασκευές, πολλές εκπλήξεις και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους με την ανιματέρ «Τσαφ – Τσούφ Σερενάτα»!
• Ώρα: 9μ.μ. Παιδική Παράσταση για όλες τις ηλικίες! Ο Θεατρικός Περίπλους και η παρέα του Θωμά Καντιφέ παρουσιάζουν το παραδοσιακό Κρητικό Παραμύθι «Η Καλοκυρά»!

Παρασκευή 16, Σάββατο 17, Κυριακή 18 Αυγούστου 2013
Θέατρο: Αλ. Σακελάριου «Η Θεία από το Σικάγο», από την Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πολίτης
Ώρα 9 μ.μ.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013
«Κίτρων Γεύσεις»
• Βραδιά γευσιγνωσίας με τα εδέσματα, τα γλυκά και τα ποτά που θα παρασκευάζονται επί τόπου από πρωτότυπες συνταγές με βάση το κίτρο από τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την «Ομάδα Γαστρονομίας» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου.
• Κοπή γιγαντιαίας Κιτρόπιτας.
• Παρουσίαση παρασκευής παξιμαδιών με χαρουπάλευρο από την αρτοποιό Μαρία Παπαδάκη από το Δαμαβόλου Μυλοποτάμου.
Ώρα 9 μ.μ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας, θα παρουσιάζονται:
• Έκθεση κεραμικής του Μάρκου Μαρινάκη
• Έκθεση με χειροποίητες, πρωτότυπες δημιουργίες της Εμμανουέλλας Ρουκούνη
• Έκθεση διακοσμητικών αντικειμένων με την τεχνική De Coupage της Βιβής Στυλιανάκη
• Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος από τη Δήμητρα Μανοσογιωργάκη
• Μπαζάρ βιβλίου για την ενίσχυση της προσπάθειας δημιουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου

Ώρα λειτουργίας εκθέσεων 6μ.μ. – 9 μ.μ.