Συμμετοχή του Δήμου Φαιστού στην έκθεση Ημέρες Τουρισμού 2013

dhmos faistouΟ Δήμος Φαιστού, έπειτα από την επιτυχημένη παρουσία, στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση», που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στην Αθήνα, θα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις αφιερωμένες στις «ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2013» μια γιορτή-θεσμό για το Ηράκλειο.

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Π.Ε. Ηρακλείου, σε συνεργασία με όλους του Δήμους της Π.Ε., συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Φαιστού, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με τη διεξαγωγή έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων στην πλατεία Ελευθερίας, το τετραήμερο 26-29 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και είναι αφιερωμένες στον τουρισμό και στην προβολή των τοπικών προϊόντων, καθώς με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουν ότι η Κρήτη έχει δυνατότητες ανάπτυξης σε πολλούς τομείς.

Ο Δήμος Φαιστού συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις με την παρουσία του σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στον αίθριο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας, όπου θα εκτεθούν τοπικά προϊόντα και συνάμα θα προβληθεί το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής καθώς και οι δράσεις του σε αναπτυξιακό επίπεδο. Περισσότεροι από 300 εκθέτες θα βρίσκονται και φέτος στην πλατεία Ελευθερίας συμμετέχοντας στην έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρξουν πλούσιες πολιτιστικές, και καλλιτεχνικές δραστηριότητες από μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Δήμους ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας. Από την πλευρά του ο Δήμος Φαιστού έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 27/9, παγκόσμια ημέρα Τουρισμού, δωρεάν στάθμευση στο χώρο του πάρκινγκ στην παραλία των Ματάλων, καθώς επίσης και δωρεάν ξαπλώστρες στις παραλίες των Ματάλων και του Κομμού, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες να εξερευνήσουν αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τις όμορφες παραλίες του Δήμου Φαιστού.

Όσοι από τους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην έκθεση, στην πλατεία Ελευθερίας, προβάλλοντας τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο του Δήμου Φαιστού κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, καλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2892340240, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

prismanews