Print

Με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων ο Δήμος Χανίων συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013. Η ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970, σε μία προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου και της συμβολής του τουρισμού στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου είναι οι εξής:

  • Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και Νεώριο (Μόρο)

09:00- 17:00: Δωρεάν Ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής.

Την ίδια ημέρα πολίτες και επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να προμηθευτούν τον ειδικό επετειακό αναμνηστικό φάκελο, πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, με θέμα “40 Χρόνια από την Ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης” από το Μουσείο, το Νεώριο και τα ΕΛ.ΤΑ. Χανίων

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

10:00-14:00 και 18:00-21:00: Γνωρίζοντας την έκθεση “Ζωγραφική Χωρίς Όρια με έργα από τις συλλογές του μουσείου Φρυσίρα.

  • Ξενάγηση με θέμα: “Γνωρίζω την Άγνωστη Παλιά Πόλη των Χανίων”

18:30-19:30: Οι ξεναγοί των Χανίων μας ξεναγούν στα άγνωστα σοκάκια και στην πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης των Χανίων. (Συνάντηση Πλατεία Δημοτικής Αγοράς).

  • Η Κρήτη της παράδοσης

21:00- 23:00: Κρητική μουσικοχορευτική βραδιά από τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων και το συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη, Ενετικό Λιμάνι Χανίων, πλατεία πρώην Λιμενικού Περιπτέρου. Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει Έκθεση Κρητικών Παραδοσιακών Εργοχείρων από το Σύλλογο Παραδοσιακής Λαϊκής τέχνης “Η Χρυσοπηγή”

 

Σημειώνεται ότι η είσοδος στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.