Στη τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την ενοικίαση του Μακεδονία Παλλάς

3.Φωτο-Μακεδονία-Παλλάς_νες1-160x124Επέστη ο χρόνος για το εμβληματικότερο των ξενοδοχείων στη Βόρειο Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για το Μακεδονία Παλλάς τροχοδρομεί στην τελική ευθεία αφού δύο προσφορές κατατέθηκαν στον διαγωνισμό του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του.

Η πρώτη προσφορά κατατέθηκε από την εταιρεία Ατλάντικ συμφερόντων  Ιβάν Σαββίδη με τη συνεργασία του ξενοδοχειακού Ομίλου Aldemar και η δεύτερη από την εταιρεία Πόρτο Καρράς συμφερόντων του Ομίλου Στέγγου.


Η διάρκεια της σύμβασης για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου θα είναι 30 έτη με δικαίωμα παράτασης κατά 10 έτη μετά από σχετική αμοιβαία συμφωνία των δύο πλευρών εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη συμφωνία τουλάχιστον δύο έτη πριν τη λήξη της.

Υπογραμμίζεται ότι το ελάχιστο ύψος του επενδυτικού προγράμματος που καλείται να πραγματοποιήσει ο ανάδοχος έχει ορισθεί κατ’ ελάχιστον στα 5 εκατ. ευρώ. Το 5 αστέρων ξενοδοχείο έχει δυναμικότητα 283 δωματίων, διαθέτοντας επιφάνεια 14.292 τ.μ. και αναπτύσσεται σε κτήριο συνολικής επιφάνειας 25.928 τ.μ. Βάσει των όρων του διαγωνισμού που έχει θέσει ο ιδιοκτήτης (ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ) το επενδυτικό πρόγραμμα που καλείται να υλοποιήσει ο μισθωτής αφορά την ανακαίνιση της ξενοδοχειακής υποδομής (κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός). Ειδικότερα το κόστος θα προκύπτει και θα αφορά υποχρεωτικά σε ποσοστό 70%, παρεμβάσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, παρεμβάσεις σε ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και παρεμβάσεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Εντός ενός έτους από την ημερομηνία παράδοσης – παραλαβής του ξενοδοχείου θα πρέπει να έχουν περαιωθούν εργασίες που αντιστοιχούν στο 40% του συνολικού κόστους της επένδυσης και εντός δύο ετών από την ημερομηνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του επενδυτικού προγράμματος.

hotelandtourismnews.gr