Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα & την Πρωτοχρονιά από το Δ. Χανίων & την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Image.ashx«Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με 62 συνολικά εκδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται τα παιδιά, έχει προγραμματίσει και για τη φετινή χρονιά ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., θέλοντας έτσι να δώσει χρώμα, χαρά και ζωντάνια στην καθημερινότητα μικρών και μεγάλων». 
Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης παρουσίασε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά 2013 – 2014 επισημαίνοντας πως «με τις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει θέτουμε στο επίκεντρο όχι μόνο τη χαρά αλλά και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο».
Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας αλλά και αυτούς που βρίσκονται σε δυσχερή θέση τονίζοντας πως «η σκέψη μας βέβαια δεν θα μπορούσε να μην είναι και στους ηλικιωμένους, καθώς και στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, για τους οποίους επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε θαλπωρή και ζεστασιά, μέσα από μία σειρά από κοινωνικές δράσεις. Οι Άγιες αυτές Ημέρες ας μας κάνουν όλους να σκεφτούμε την πόλη και τους συνανθρώπους μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων .
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, οι εκδηλώσεις ξεκινάνε από σήμερα 3 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και τις 5 Ιανουαρίου. Το «Χριστουγεννιάτικο πάρκο» θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, η «Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία» στο Δημοτικό Κήπο, καθώς επίσης και μπαζάρ φιλανθρωπίας σε κεντρικά σημεία καθ΄ όλη της διάρκεια των εορτών με σκοπό τόσο την ενημέρωση όσο και την ευαισθητοποίηση των Χανιωτών, τη στήριξη των Κοινωνικών Φορέων του Δήμου μας, καθώς και των ωφελουμένων των προγραμμάτων ”Βοήθεια στο Σπίτι” και ΚΗΦΗ”, υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης. 
Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στην εκδήλωση Φωτοδότησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, στις 19.00, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, σηματοδοτώντας έτσι και επίσημα την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. “Καλώ όλους τους Χανιώτες να συμμετέχουν και να διασκεδάσουν, αφήνοντας για λίγο πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας”, τόνισε ο κ. Σκουλάκης. 
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, επεσήμανε ότι «οι φετινές εκδηλώσεις δεν υπολείπονται τίποτα ούτε σε ποιότητα ούτε σε ποσότητα σε σχέση με άλλες χρονιές» ενώ αναφερόμενος στην εκδήλωση Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς ευχαρίστησε τους τοπικούς πολιτιστικούς – παραδοσιακούς συλλόγους και καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους σε αυτές σε μία προσπάθεια να είμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία και να εξασφαλιστούν περισσότερα χρήματα για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη”. 
Τέλος, η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., κα Νάνσυ Αγγελάκη, ανέφερε τα εξής: 
«οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που για φέτος θα είναι πάνω από 60, όλες έχουν τη δική τους σημασία και ομορφιά. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να αναφέρουμε ότι σε αρκετές από αυτές συμμετέχουν φορείς και οργανώσεις που έχουν ως γνώμονα αναφοράς τους την προσφορά και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο. Για πρώτη φορά θα στηθούν φιλανθρωπικά περίπτερα στην πλατεία 1866, με τη συμμετοχή οργανώσεων, φορέων και ιδρυμάτων και τέλος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με κεντρικό πρωταγωνιστή τη λαϊκή μας παράδοση. 
Κεντρικό μας μοτίβο είναι η συνεργασία, ενώ πυρήνας των δράσεων δε μπορεί να είναι άλλος από τα παιδιά μας, καθώς αυτά αποτελούν την ελπίδα και το Αύριο του τόπου μας. Από την πρώτη στιγμή, προσπαθήσαμε να μην κάνουμε ούτε μία περικοπή των πολιτιστικών δρώμενων, της πολιτιστικής και πνευματικής μας κουλτούρας. Μέσα σε αυτό το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και τη σκληρή καθημερινότητα, εμείς απαντάμε με πολιτισμό. Πόσο μάλλον όταν ο πολιτισμός έχει κοινωνικό πρόσωπο και δύναται να ικανοποιήσει και να στηρίξει κοινωνικές και αλληλέγγυες δομές. Στόχος μας ήταν και είναι να χαρίσουμε χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά είμαι αισιόδοξη ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Η φλόγα των Χριστουγέννων εύχομαι να ζεστάνει τις καρδιές των συνανθρώπων και το ’14 να σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο!»