Επιστολή του Νομάρχη Χανίων προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα του Εφετείου

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης καταδικάζει την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο στη δεδομένη συγκυρία, εν μέσω μιας δεινής οικονομικής κρίσης και ενόψει της εφαρμογής του προγράμματος “Καλλικράτης” που θα κληθεί να επιλύσει τέτοιου είδους ζητήματα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει όλη η χώρα και ενώ η κυβέρνησή σας, προκειμένου να μειώσει την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, σχεδιάζει την κατάργηση Υπηρεσιών και Οργανισμών στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλικράτης», πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Καστανίδη για την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ακραία αντιφατική απόφαση στη συγκεκριμένη συγκυρία, που δεν προσφέρει στην Δικαιοσύνη, απλά και μόνο ικανοποιεί ένα συντεχνιακό αίτημα των δικηγόρων και άλλων παραγόντων του Ηρακλείου.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κατά την άποψή μου θα ήταν σκόπιμο, ο όποιος σχεδιασμός για τις ανάγκες σε Δημόσιες Υπηρεσίες να γίνει με το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη που αφορά στην Περιφέρεια Κρήτης, εν όψει της διοικητικής μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης και της ισόρροπης ανάπτυξης και όχι να παρουσιάζεται σαν ένα ακόμα «ρουσφέτι» της κυβέρνησης σε ένα λόμπυ.
Κατανοώντας πλήρως τις πολλές και βαρύτατες ευθύνες με τις οποίες έχετε επωμιστεί στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.