vamosΑποσπάσματα από μουσικά έργα, αλλά και τραγούδια κυρίως Ελλήνων δημιουργών θα παρουσιάσει το μουσικό σύνολο “Vamos” στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 9μ.μ. στο Βενιζέλειο Ωδείο.


Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνόλου, πρόκειται για «ένα καινούργιο 10μελές (πνευστά, έγχορδα, κρουστά και πιάνο) μουσικό σύνολο που δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν κάποιοι άνθρωποι με αγάπη για την μουσική συναντήθηκαν στον Βάμο.
Δεν είναι ένα κλειστό κλάμπ, ούτε έχει μουσικά στεγανά και προσπαθεί να παρουσιάσει ένα αποτέλεσμα με ένα ιδιαίτερο μουσικό χρώμα, λόγω της μεγάλης ποικιλίας οργάνων που χρησιμοποιεί, αλλά και λόγω των φροντισμένων ενορχηστρώσεων».
«Στις επιδιώξεις του μουσικού συνόλου “Vάmos”», συνεχίζει η ανακοίνωση, «εντάσσονται η παρουσίαση έργων που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής, η συνεργασία με τις άλλες τέχνες και τις επιστήμες, η προώθηση της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας και η οργάνωση συναυλιών με κοινωνικό και περιβαλλοντικό προσανατολισμό».
Οι μουσικοί που θα πάρουν μέρος στη συναυλία, είναι οι: Εντμοντ Αλέξι – βιολί, Ραΐς Τσουρά – βιολί, Σπύρος Ραφτάκης -τσέλο, Θανάσης Παπαθανασίου – κόρνο, Teo Kraaijvanger – ευφώνιο και τρομπόνι, Βαγγέλης Παπαδάκης – κλαρινέτο, Πρόδρομος Καραδελόγλου – μαντολίνο, κιθάρα και τραγούδι, Νίκος Φραγκιαδάκης – πιάνο, Αλεξέι Κιριτσένκο – κρουστά, Κώστας Κεχράκος – μπάσο

Ενορχήστρωση: Θανάσης Παπαθανασίου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Φραγκιαδάκης και Κώστας Κεχράκος
Αφήγηση: Ρούλα Βουράκη