Tessares, με ακορντεόν και συνταγή… τη φιλία. Μουσική εκδήλωση στη Βασιλική Αγ. Μάρκου

tessaresΜουσική εκδήλωση από το συγκρότημα “Tessares” θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στη Βασιλική Αγίου Μάρκου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

“Tessares”

Τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι που παίζουν μουσική σαν ένας; Αυτό σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ειδικότερα όταν ανακατεύονται τέσσερις διαφορετικές προσωπικότητες, με τέσσερις διαφορετικές αντιλήψεις για τη ζωή. Γι’ αυτό το λόγο η μουσική εμπεριέχεται στην τέχνη, γιατί μόνο αυτή μπορεί να ενώσει τόσες διαφορές έχοντας μόνο ένα σκοπό-την ενότητα.

Οι Tessares δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012 από τη φιλία τεσσάρων ανθρώπων.

«Από αυτή την εμπειρία μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι η φιλία είναι η συνταγή για εκπληκτικά αποτελέσματα. Πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε κάτι εξαιρετικό και ασυνήθιστο. Υπάρχουν αρκετά έγχορδα κουαρτέτα άλλα ελάχιστα κουαρτέτα ακορντεόν, και ακόμα λιγότερα επαγγελματικά σύνολα σε ό,τι αφορά το ακορντεόν. Έτσι λοιπόν ανήκουμε σε μια πολύ μικρή και σπάνια ομάδα.

Το ρεπερτόριό μας εμπεριέχει συνθέσεις από την περίοδο του J.S.Bach έως τον A. Piazzolla και άλλους μοντέρνους συνθέτες, με έργα γραμμένα για κουαρτέτο ακορντεόν αλλά και μεταγραφές.

Γιατί διαλέξαμε το όνομα Tessares; Είναι πολύ απλό, 4 διαφορετικοί άνθρωποι, 4 διαφορετικές χώρες, 4 διαφορετικές γλώσσες, άλλα μόνο μια με την αρχαιότερη παράδοση – Τα Αρχαία ελληνικά – Téssares = 4!!», αναφέρουν τα μέλη του συγκροτήματος.