“Ενωμένοι Χανιώτες” διεκδικούν τον Δήμο Χανίων με υποψήφιο τον Βαγγέλη Σαματά

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ  δημοτική κίνηση “Ενωμένοι Χανιώτες” στελεχωμένη από μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και  με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον ανεξάρτητο κ. Βαγγέλη Σαματά, παρουσιάστηκε νωρίτερα στην αίθουσα τύπου του δημαρχείου Χανίων.

Όπως τόνισε ο κ. Σαματάς, είναι μια παράταξη αντιμνημονιακή και ανεξάρτητη, με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο “μακρυά από κομματικές υποψηφιότητες και επαγγελματίες των κοινών”.

Ο ίδιος, ανέπτυξε τις βασικές αρχές και τις προτεραιότητες της παράταξης, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η κοινωνική πολιτική, με στόχο “τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που έχει εξαθλιωθεί”.

Όπως ειπώθηκε, εάν ο Χανιώτικος λαός, εκλέξει τους “Ενωμένους Χανιώτες” στη δημοτική αρχή, θα καθιερωθεί “ανοικτή συνέλευση των δημοτών” και θα συσταθούν επιμέρους διαπαραταξιακές επιτροπές, των οποίων οι αποφάσεις θα είναι, “όχι μόνο σεβαστές αλλά δεσμευτικές”.

Κριτική στην Δημοτική Αρχή

“Οι πόρτες του Δήμου θα είναι ανοικτές για όλους” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαματάς που εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην τωρινή δημοτική αρχή, λέγοντας ότι η είναι σε πλήρη σύμπνοια με τις μνημονικές πολιτικές, ότι “ο Δήμαρχος ήταν 30 χρόνια στις Κυβερνήσεις που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια του τόπου”, ότι έγιναν σπατάλες για διοργάνωση εκδηλώσεων που μόνο στόχο είχαν την προβολή του δημάρχου και των αντιδημάρχων και ότι “απολύθηκαν τόσοι υπάλληλοι απ’ το Δήμο και δεν ακούστηκε ούτε κιχ”.

Για τους ΑΝ.ΕΛ.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την παρουσία των “ΑΝ.ΕΛ” στη σημερινή συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι δέχεται την στήριξη του κόμματος και των τοπικών στελεχών, όπως δέχεται και την στήριξη όλων των Χανιωτών, από όλες τις παρατάξεις, με μόνο κριτήριο τις ιδέες τους και την όρεξή τους για δουλειά, για ενεργό συμμετοχή, για αλλαγή στο Δήμο.

zarpa.gr