Σε πλήρη λειτουργία από το Μάϊο το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου

tavros_mouseioΣε πλήρη λειτουργία τίθεται το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου στις αρχές Μαΐου καθώς παραδίδεται στο κοινό και η τελευταία μεγάλη πτέρυγα του, όπου φιλοξενούνται και οι σημαντικότεροι θησαυροί της Μινωικής Περιόδου.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής του Μουσείου Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, ο προγραμματισμός τους για άνοιγμα της νέας πτέρυγας στο ισόγειο του κτιρίου θα τηρηθεί επακριβώς κι έτσι στις αρχές του Μαΐου θα είναι πανέτοιμο σε όλους τους χώρους του το Μουσείο μας για να δεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Η νέα πτέρυγα με τη μινωική συλλογή, είναι ίσως και η σημαντικότερη στο Μουσείου του Ηρακλείου ,αφού θα φιλοξενεί  μεταξύ άλλων εκθέματα όπως ο περίφημος Δίσκος της Φαιστού, ο Ταύρος, η μοναδική  Θεά των Όφεων, τα καμαραικά αγγεία με τα υπέροχα χρώματα τους,  κ.α

Ο κ Ρεθυμνιωτάκης εκτιμά πως, με βάση την εξέλιξη αυτή, τη συνολική αναμενόμενη τουριστική αύξηση στο νησί μας , αλλά και το γεγονός του ότι από χθες το Μουσείο λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ , φέτος θα δεχθούν πολύ μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια φθάνοντας ή και ξεπερνώντας ακόμα τα νούμερα πριν γίνει η ανακαίνιση του Μουσείου.

Χαρακτηριστικά να πούμε πως από το 2003-2006 ,που το Μουσείο ήταν σε πλήρη λειτουργία, έκοβε σε ετήσια βάση γύρω στις 410.000 εισιτήρια ενώ στη συνέχεια που έκλεισε στο μεγαλύτερο τμήμα του και ήταν σε λειτουργία μόνο η προσωρινή συλλογή τα εισιτήρια έπεσαν στα 100.000-120.000 ετησίως.

Να πούμε πως ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για την πλήρη λειτουργία του Αρχαιολογικού μας Μουσείου οι υπεύθυνοι οργάνωσης κρουαζιερών ώστε να συμπεριλάβουν το χώρο στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων τους μήνες που ακολουθούν. Ένα σημαντικό κομμάτι των επισκεπτών του Μουσείου είναι  πλέον οι επιβάτες κρουαζιέρας που κατά τις λίγες ώρες παραμονής τους στο Ηράκλειο θέλουν να θαυμάσουν από κοντά την Κνωσό και τα διάσημα ανά τον κόσμο  εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου .

Ελένη Βασιλάκη

ekriti.gr