Οι πρώτες επίσημες υποψηφιότητες του συνδυασμού του Σ. Τσόκα για την Περιφέρεια Κρήτης

ypopsifioi_tsoka_haniaΣτο  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίο Χανίων, παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 11/04/2014 από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκα, τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου “Κρήτη Μπορούμε”, στην Π.Ε. Χανίων.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Τσόκας δήλωσε:

«Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο μας στην Π.Ε. των Χανίων.

Πρώτα από όλα, ευχαριστώ τον Μανώλη Σταματάκη για την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, που είναι κοντά μας, το ίδιο τιμητική είναι και η βοήθεια του για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου μας. Ο Μανώλης, πρώην Δήμαρχος Νέας Κυδωνίας, ξενοδόχος και γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρείν στο χώρο του Τουρισμού, είναι ο υποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης μας στα Χανιά.

Το δικό μας ψηφοδέλτιο, αποδεδειγμένα, εκτός  από το ότι αποτελείται από ικανούς και επιτυχημένους στον τομέα τους,  είναι διακομματικό. Εμείς δεν ζητάμε πολιτική ταυτότητα σε κάποιον που μπαίνει στο ψηφοδέλτιο, ζητάμε όμως διαπιστευτήρια ικανότητας.

Εμείς συμπληρώνουμε ένα ψηφοδέλτιο από ικανούς και άξιους, από άτομα με πάθος για δημιουργία, με όραμα και ιδέες».

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Μανώλης Σταματάκης κατά την παρουσίαση, δήλωσε:

«Αποφάσισα να συμμετάσχω στην προσπάθεια του Σεραφείμ Τσόκα για την Περιφέρεια της Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη μου τη γνώση και την εμπειρία του στα θέματα της Αυτοδιοίκησης, την αγάπη και το ξεκάθαρο όραμα που διαθέτει για την Κρήτη. Ο Σεραφείμ Τσόκας έχει εργαστεί για τον τόπο, γνωρίζει καλά τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για την Κρήτη. Η δυναμικότητα  του, η εμπειρία που του προσέφερε η θέση του στη Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης και η γνώση του πάνω στα σύγχρονα αναπτυξιακά ζητήματα, που αποκόμισε ως Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, είναι όπλα τα οποία θέλει και μπορεί να αξιοποιήσει στην Περιφέρεια. Ειδικά όσο αφορά τα Χανιά, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε -ζωτικής σημασίας- ζητήματα για τον Νομό. Η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Βόρειου Άξονα,  ΔΕΥΑΒΑ  για παράδειγμα, δημιουργήθηκε χάρη στην πολιτική και προσωπική ευθύνη του Σεραφείμ Τσόκα. Δίχως τις αποφάσεις και τις ενέργειες του, η χώρα μας σήμερα θα αντιμετώπιζε με την Ε.Ε, τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισε με τον Κουρουπητό. Ακόμη ενίσχυσε τις υποδομές του Νομού μας και βοήθησε αποφασιστικά τον τουρισμό.

Ο Σεραφείμ Τσόκας είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Η διαδρομή του στη πολιτική και ιδιαίτερα στον χώρο της αυτοδιοίκησης, έχει αποδειχθεί πορεία των πράξεων και όχι ανούσιας ρητορικής ή ανεδαφικών υποσχέσεων. Η ανάπτυξη είναι ένας όρος που σήμερα είναι της “μόδας”, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν πραγματικά πως σχεδιάζονται και υλοποιούνται αναπτυξιακές πολιτικές στρατηγικής σημασίας. Η Κρήτη έχει ανάγκη από τέτοιες πολιτικές. Ο Σεραφείμ Τσόκας δεσμεύεται για ρεαλιστικό σχεδιασμό, στοχευμένη πολιτική και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Βασική μου επιδίωξη και ταυτόχρονα προϋπόθεση για να ασχοληθώ με την Περιφέρεια, στάθηκε η συμμετοχή μου σε ένα σχήμα ακηδεμόνευτο από κόμματα, σε έναν συνδυασμό που θα έχει έναν και μοναδικό στόχο, την ανάπτυξη της Κρήτης, την ενίσχυση της θέσης της στο μέλλον. Από την πρώτη στιγμή ο Σεραφείμ ξεκαθάρισε το πλαίσιο στο οποίο κινείται η πρόταση του για την Περιφέρεια. Πρόθεση του ήταν η δημιουργία ενός συνδυασμού με έμπειρα και ικανά στελέχη. Απευθύνθηκε στους άξιους, στους έμπειρους, σε όσους διαθέτουν φρέσκες ιδέες και έχουν αποδείξει ότι εργάζονται με πάθος προς όφελος της Κρήτης. Το κάλεσμα του, μας χωρά όλους, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Στο σημείο αυτό οφείλω να μεταφέρω την εμπειρία που αποκόμισα από την συνεργασία μου μαζί του, κατά το διάστημα που ήμουν Δήμαρχος Νέας Κυδωνίας. Ο Σεραφείμ αντιμετώπισε όλους τους Νομούς ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κρυφές ατζέντες. Είμαι σίγουρος πως και αύριο έτσι θα εργαστεί, βάζοντας στο επίκεντρο την Κρήτη και τους ανθρώπους της».