Πασχαλινή τραγωδία στο Ρέθυμνο

gyparakisΤραγωδία με έναν 25χρονο νεκρό, ποδοσφαιριστή του Α.Ο Ασή Γωνιά εκτυλίχτηκε το απόγευμα, ανήμερα του Πάσχα στο χωριό Μυριοκέφαλα του Ρεθύμνου.

O νεαρός Γιώργος Γρυπαράκης, έπεσε νεκρός από σφαίρα την ώρα που βρίσκονταν σε γλέντι ενώ ένα ακόμη άτομο 23 ετών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου με σοβαρό τραύμα στο μάτι.

Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν με ΙΧ αυτοκίνητο μέχρι τη διασταύρωση της Επισκοπής και από εκεί παρελήφθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Για τον 25χρονο ήταν ήδη αργά, ενώ η ζωή του 23χρονου δεν κινδυνεύει. Ωστόσο οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να «σωθεί» το δεξί του μάτι.

Θρήνος στην κηδεία του 25χρονου

Δεν περιγράφεται η λύπη των φίλων και των συγγενών του Γιώργου Γυπαράκη, αφού δεν μπορούν να πιστέψουν πως ξαφνικά έφυγε από την ζωή τους ένα παιδί που τόσο αγαπούσαν στην Ασή Γωνιά αλλά και σε όλα τα γύρω χωριά, ένα νέο που ήταν συνεχώς παρών σε όποια πολιτιστική δράση έκανε το χωριό και ο Σύλλογος.

Η τελευταία πράξη του Δράματος γράφτηκε σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού όπου όλο το χωρίο και αρκετός κόσμος από τα γύρω χωρία, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία τον Γιώργο Γυπαράκη.

Βαρύ πένθος στην Ασή Γωνιά

Βαρύ πένθος έχει πέσει στο χωριό Ασή Γωνιά από εχτές το απόγευμα, αφού ο θάνατος του Γιώργου Γυπαράκη από σφαίρα, έπεσε σαν κεραυνός στην μικρή κοινωνία του χωριού.

Πολύ αγαπητός στην περιοχή, έπαιζε ποδόσφαιρο στην Ομάδα του Χωριού, ενώ ήταν και ενεργό μέλος της κοινωνίας αφού ήταν και Γενικός Γραμματέας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασή Γωνιάς.

Μάλιστα ο Σύλλογος σε ένδειξη πένθους ακύρωσε προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις 23 και 24 Απριλίου, ενώ αποχαιρέτησε τον αδικοχαμένο νέο με μία μαντινάδα:

ΓΙΩΡΓΙΩ ΜΗ ΣΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΤΟΠΟΙ

ΜΑ ΕΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΦΕΥΓΕΙΣ ΜΑ ΕΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΔΙΚΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΤΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ

ΦΕΥΓΕΙΣ ΜΑ ΕΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΔΕ ΘΑ ΣΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΟΥ

Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ.

καλο σου ταξιδι Γιωργιω μας!!!!!!

Α.Ο. Ασή Γωνιάς: «Στείλε μας πίσω το Γιώργο μας»

Με μία σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτησε η ποδοσφαιρική ομάδα της Ασή Γωνιάς τον 25χρονο αθλητή της.

«Πες Θεέ μου ότι είναι ένα κακό αστείο. Πες μας ότι δεν είναι αλήθεια. Γιατί μας τιμωρείς έτσι; Στείλε μας πίσω το Γιώργο μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συνελήφθη ο δράστης 

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου αναμένεται να οδηγηθεί ο 40χρονος δράστης ο οποίος κατά την διάρκεια γλεντιού στη Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα μια σφαίρα να βρει τον άτυχο 25χρονο ποδοσφαιριστή και να του κόψει το νήμα της ζωής.

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 23χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου βρήκαν και κατέσχεσαν το όπλο, 50 φυσίγγια και δεκαπέντε 15 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για το θανάσιμο τραυματισμό 25χρονου και τον τραυματισμό 23χρονου στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη, χθες (20.04.2014) το βράδυ, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 40χρονος ημεδαπός για το θανάσιμο τραυματισμό 25χρονου ημεδαπού και το τραυματισμό 23χρονου ημεδαπού, στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (20.04.2014) το απόγευμα, κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, ο 40χρονος προέβη στη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών με πιστόλι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου και τον τραυματισμό του 23χρονου.

Κατά την αστυνομική έρευνα και την εξερεύνηση του χώρου της εκδήλωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι, πενήντα (50) φυσίγγια και δεκαπέντε (15) κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.