Δυο ελληνικά θερινά σινεμά στο top-10 της Ευρώπης

676907_parisΔύο ελληνικά θερινά σινεμά βρίσκονται στη λίστα με τα 10 καλύτερα της Ευρώπης.

Πρόκειται για το Cine Paris στην Πλάκα και το Cine Kamari στη Σαντορίνη. Η εφημερίδα Guardian  που δημοσιεύει τον κατάλογο προτείνει  «ρομαντικές τοποθεσίες κάτω από τα άστρα» σημειώνοντας ότι τα θερινά της Ευρώπης «ξυπνούν τη μαγεία της ασημένιας οθόνης».   

676908_pari2

H εφημερίδα περιγράφει το cine Paris ως «ένα σινεμά – ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, κάτι το οποίο προσδίδει μία άλλη ατμόσφαιρα στην κάθε ταινία που προβάλλει. Υπάρχει μία εκπληκτική μίξη ντόπιων και τουριστών, με ταινίες που κυμαίνονται από κινούμενα σχέδια μέχρι πρόσφατα αριστουργήματα που πρέπει κανείς να παρακολουθήσει. Η δροσερή μπύρα και οι καλές ταινίες κάνουν το σκηνικό ακόμη καλύτερο». 

paris3

Για το Kamari αναφέρει ότι βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του πλανήτη για να δει κανείς μία ταινία. Μπορείς σχεδόν να ξαπλώσεις σε μία πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μείγμα μεθυστικών αρωματικών στικ και αρωμάτων βοτάνων, πίνοντας ένα κοκτέιλ από το μπαρ και με τα αστέρια του ελληνικού ουρανού να τρεμοπαίζουν».

676909_cinema4

 

  Τα σινεμά του top-10:  

Κάστρο Μονζουίκ (Βαρκελώνη)

Cromarty cinema (Σκωτία)

Locarno on the lake (Ελβετία)

Cine Paris (Αθήνα)

Cineteca Bologna (Μπολόνια)

Moonlight cinema (Κανάριες Νήσοι)

Sotto le stelle (Βερόνα)

Cine Kamari (Σαντορίνη)

Rathausplatz (Βιέννη)

La Villette (Παρίσι)

lifo.gr