Ο Προοδευτικός Σύλλογος αθλοθετεί Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό στη μνήμη του Β.Κορνάρου

kornaros(1)Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος», υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργεί το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Σητείας, ο αρχαιότερος Σύλλογος στην πόλη μας και ένας από τους μακροβιότερους στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, τιμάει τη μνήμη του μεγάλου Σητειακού ποιητή, Βιτσέντζου Κορνάρου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του ποιητή, με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, αποδίδεται ο οφειλόμενος σεβασμός και η τιμή στη μνήμη, το έργο, τη Σητειακή ντοπιολαλιά και το αξιακό στερέωμα του κορυφαίου δημιουργού της Κρητικής λογοτεχνίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προκηρύσσει και αθλοθετεί τον πρώτο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2014 που θα λάβει χώρα στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Βιτσέντζος Κορνάρος, στη Σητεία, στην πόλη που έγραψε τον Ερωτόκριτο, το αριστούργημα της Στειακής λαλιάς που τραγουδήθηκε από στόμα σε στόμα και ξεπέρασε τα χώματα της Κρήτης και τα όρια της Ελλάδας.
Στόχος του διαγωνισμού είναι να τιμηθεί η μνήμη και το έργο του μεγάλου ποιητή της Κρητικής Αναγέννησης και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκφραστούν λογοτεχνικά και να αναδειχθούν, να μυηθούν στην τέχνη της γραφής, διατηρώντας και καλλιεργώντας την πλούσια γλώσσα της περιοχής μας.
Για το λόγο αυτό, καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη ή φορέα από την πόλη μας και από όλη την Κρήτη να στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία και να σταθεί δίπλα μας για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού, για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, διαγωνισμού.
Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες για τη δομή του λογοτεχνικού διαγωνισμού, τους όρους συμμετοχής, τους κανονισμούς και τις προθεσμίες υποβολής των έργων θα ανακοινωθούν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2014.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Σητείας
Η Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας
Στεφανία Μυλωνάκη Άννα Μανουσάκη
Sitiapress