2o-festival-tango-rethymnΈνα μοναδικό γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας παρουσιάζει η ομάδα τάνγκο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου. 

Το 2ο διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο “A los Amigos” με προσκεκλημένους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες – μουσικούς και χορευτές – από το εξωτερικό!

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου με μια μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο Ερωφίλη.

 

Το μουσικό ντουέτο Tango Sonos, αποτελούμενο από τα αδέρφια Antonio και Nicola Ippolito, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό και 3 ζευγάρια επαγγελματιών χορευτών, που θα μοιραστούν τη σκηνή μαζί τους σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, υπόσχονται να χαρίσουν μοναδικές στιγμές στο κοινό του Ρεθύμνου!

Δύο βιρτουόζοι και βραβευμένοι μουσικοί, στο πιάνο και το μπαντονεόν, ερμηνεύουν με έντονα προσωπικό τρόπο κλασικά τάνγκο αλλά και σύγχρονες μελωδίες, από τον Troilo ως τον Piazzolla, και δημιουργούν μια δυναμική ασυνήθιστη για ντουέτο. Οι χορευτές- 3 αναγνωρισμένα ζευγάρια με συμμετοχές σε διεθνή Φεστιβάλ- εναλλάσσονται στη σκηνή αλληλεπιδρώντας με τους μουσικούς σε ένα μοναδικό show. Τα διαφορετικά στυλ χορού και οι διαφορετικοί ρυθμοί -Tango, Vals, Milonga- που συναποτελούν την παλέτα του αργεντίνικου τάνγκο συναντώνται επί σκηνής για μια βραδιά στο Θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα.

Η συναυλία ξεκινάει στις 21.30 ενώ θα ακολουθήσει βραδιά χορού στο Τζαμί Ιμπραήμ Χαν (Φορτέτζα) για τους ήδη μυημένους στο τάνγκο – συμμετέχοντες στο φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρεθύμνου από τα ζευγάρια των προσκεκλημένων χορευτών (12-14 Σεπτεμβρίου) καθώς και βραδιές χορού στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης (Αγ. Φραγκίσκου 3) τα βράδια του Σαββάτου 13 και Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος σας καλεί να γιορτάσετε μαζί του αυτό το τριήμερο μουσικοχορευτικό gala αφιερωμένο στο Tango και να ταξιδέψετε με την ομάδα TangoCultural και τους καλεσμένους καλλιτέχνες σε έναν κόσμο και μια εποχή παράξενα κοντινή μας.