Πότε θα πρέπει να πληρωθούν οι 6 δόσεις του ΕΝΦΙΑ

enfia2Έτοιμα τα εκκαθαριστικά αλλά χωρίς… εκπτώσεις! Έτοιμα είναι τα νέα εκκαθαριστικά πληρωμής του ΕΝΦΙΑ με τις… 6 δόσεις αλλά χωρίς τις… εκπτώσεις!

Πλέον χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν στο Taxisnet τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο για περίπου 700.000 ιδιοκτήτες, οι οποίοι δικαιούνται διάφορες εκπτώσεις και απαλλαγές, τα εκκαθαριστικά αυτά δεν είναι και τα οριστικά αλλά θα αλλάξουν και πάλι.

Οι εκπτώσεις και ποιοι τις δικαιούνται

-Οσοι έχουν ακίνητο στις 4.000 περιοχές όπου είχαν γίνει λάθη επειδή δεν δεν ισχύει σε αυτές ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξία ακινήτων, τα θηριώδη εκκαθαριστικά θα αλλάξουν σε μία εβδομάδα. Αυτοί δεν θα πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ πριν τις 22 Σεπτεμβρίου, γιατί μόλις τότε (ή και 2-3 ημέρες αργότερα) και θα εμφανιστεί στο taxisnet το σωστό εκκαθαριστικό με τη μείωση φόρου.

-Οσοι δικαιούνται εκπτώσεις ως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία 80% και άνω κλπ, το εκκαθαριστικό τους θα αλλάξει τον Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ως τις 30 Σεπτεμβρίου να πληρώσουν πρώτα την «φουσκωμένη» α΄δόση του ΕΝΦΙΑ (χωρίς τις εκπτώσεις) και μετά από νέα ανακοίνωση (και διαδικασία που θα καθοριστεί τις επόμενες εβδομάδες) θα μπορούν να πληρώσουν μειωμένες τις επόμενες δόσεις, από τις οποίες θα αφαιρεθεί και το υπερβάλλον ποσό που θα έχουν πληρώσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

-Οσοι έχουν ακίνητα στην Κεφαλονιά ή άλλες σεισμόπληκτες περιοχές ή και σε μη ενεργούς πολεοδομικά οικισμούς, θα εκδοθούν επίσης ξανά νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στις 22 Σεπτεμβρίου και θα αναρτηθούν στην φορολογική μερίδα τους στο taxisnet.

-Για όσους έχουν διατηρητέα ακίνητα ή ξενοδοχειακά κτίρια, θα πρέπει να πληρώσουν επίσης την αυξημένη α΄δόση και από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο θα μπορούν να πληρώνουν χαμηλότερες.

Πότε θα πρέπει να πληρωθούν οι δόσεις:

-1η δόση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014

-2η δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014

-3η δόση έως τις 28 Νοεμβρίου 2014

-4η δόση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014

-5η δόση έως τις 30 Ιανουαρίου 2015

-6η δόση έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015

 

kontranews